x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jerzy Buzek: Europa nu este sigură de livrările de gaze ruseşti

Jerzy Buzek: Europa nu este sigură de livrările de gaze ruseşti

de Corina Andriuta    |    23 Iun 2010   •   00:00

Şeful Parlamentului European, Jerzy Buzek, spune că livrările de gaze naturale ruseşti spre Lituania şi Germania au scăzut ca volum, afectând activitatea economică. Declaraţia oficialialului european este contrazisă de Ministrul Energiei din Rusia, Serghei Shmatko, titrează gazeta.ru .



“Nu avem siguranţa livrărilor de gaze ruseşti, avem informaţii care spun că volumul de gaz rusesc livrat spre Europa este mai mic decât se aştepta. A suferit Germania şi Lituania”, a spus Buzek la întâlnirea cu Shmatko.

“Nu dispun de informaţia despre reducerile fluxului de gaze în ultimile două zile. Polonia nu a confirmat că presiunea din conducta de gaze Yamal – Europa a scăzut” , l-a contrazis Shmatko.

 Între timp, după cum a spus Buzek, Parlamentul European este gata să trimită observatori pentru monitorizarea livrărilor de gaze prin Belorusia.  “Dacă este nevoie vom trimite observatori, ei sunt pregătiţi. Pentru noi este important să ne garantaţi fiabilitatea livrărilor”, a încheiat şeful Parlamentului European disputa verbală cu ministrul rus.




×
Subiecte în articol: externe