x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jirinovski acuză Rusia de moartea lui Kaczynski

Jirinovski acuză Rusia de moartea lui Kaczynski

16 Apr 2010   •   00:00

Vicepreşedintele Dumei de Stat, Vladimir Jirinovski, preşedintele Partidului Liberal-Democrat, a cerut în plenul Camerei ca Rusia să-şi asume responsabilitatea pentru tragedia aviatică din 10 aprilie de lângă Smolensk, în care au pierit preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, soţia sa Maria şi 94 de oficiali de rang înalt, plus nouă membri ai echipajului, a relatat Agerpres.

Jirinovski a propus ca, pentru a evita accidente similare pe viitor, "să fie restabilită regula potrivit căreia în caz de orice deteriorare a condiţiilor meteorologice, aeroportul este închis pentru orice aeronavă, chiar dacă este vorba de un grup de vagabonzi care merg la pescuit sau de un preşedinte de ţară".

"Dacă noi permitem unui avion cu elita politică a unei ţări întregi să aterizeze pe o ceaţă densă, atunci este vina noastră", a spus Jirinovski, în opinia căruia "dacă echipajul polonez nu a putut lua o decizie adecvată, în locul său această decizie trebuia luată de turnul de control". "Trebuia să închidă aerodromul şi gata", a mai spus Jirinovski.

×
Subiecte în articol: externe