x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden îi cere lui Netanyahu încetarea imediată a focului, prima dată de la începutul războiului

Biden îi cere lui Netanyahu încetarea imediată a focului, prima dată de la începutul războiului

de Redacția Jurnalul    |    04 Apr 2024   •   21:26
Biden îi cere lui Netanyahu încetarea imediată a focului, prima dată de la începutul războiului
Sursa foto: Hepta

Președintele american Joe Biden a vorbit la telefon cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și pentru prima dată de la începtul războiului, liderul american i-a cerut premierului israelian „o încetare imediată a focului”.

Biden și Netanyahu au discutat despre situația din Gaza. Președintele Biden a subliniat că atacurile asupra lucrătorilor umanitari și situația umanitară generală „sunt inacceptabile”, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Biden a precizat clar necesitatea ca Israelul „să anunțe și să pună în aplicare o serie de măsuri specifice, concrete și măsurabile pentru a aborda problema daunelor provocate civililor, a suferințelor umanitare și a siguranței lucrătorilor umanitari”.

De asemenea, Biden a precizat că politica Statelor Unite în ceea ce privește Gaza va fi determinată de evaluarea noastră privind acțiunile imediate ale Israelului cu privire la aceste măsuri.

„El (Joe Biden - n.r.) a subliniat că o încetare imediată a focului este esențială pentru a stabiliza și îmbunătăți situația umanitară și pentru a proteja civilii nevinovați și l-a îndemnat pe prim-ministru să-și împuternicească negociatorii să încheie fără întârziere un acord pentru a aduce ostaticii acasă. Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre amenințările publice iraniene la adresa Israelului și a poporului israelian. Președintele Biden a precizat că Statele Unite sprijină ferm Israelul în fața acestor amenințări”, potrivit comunicatului transmis de Casa Albă.

(sursa: Mediafax)

×