x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden, mândru de armistițiul din Gaza

Joe Biden, mândru de armistițiul din Gaza

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2023   •   22:58
Joe Biden, mândru de armistițiul din Gaza
Sursa foto: Hepta

Președintele SUA Joe Biden a lăudat diplomația americană care a stat la baza eliberării, vineri, a 24 de ostatici deținuți de Hamas, afirmând că acesta a fost începutul a ceea ce se așteaptă să fie alte eliberări de ostatici în zilele următoare, scrie Reuters.

„Începând din această dimineață, conform unui acord la care s-a ajuns prin diplomația americană extinsă, inclusiv numeroasele apeluri pe care le-am făcut din Biroul Oval către liderii din întreaga regiune, luptele din Gaza vor înceta timp de patru zile”, a declarat vineri Biden într-o conferință de presă.

Președintele a refuzat să facă speculații cu privire la cât va dura războiul dintre Israel și Hamas, dar a spus că, în opinia sa, șansele de prelungire a armistițiului în curs sunt „reale". De asemenea, el și-a exprimat speranța că cetățenii americani deținuți de Hamas vor fi eliberați.

„Nu știu cât timp va dura", a spus Biden.

Luptătorii Hamas au eliberat 24 de ostatici vineri, în prima zi a armistițiului războiului: 13 femei și copii israelieni, 10 thailandezi și un filipinez.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: biden armistitiu gaza