x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden ordonă revizuirea securității lui Trump după atacul armat. „O tentativă de asasinat este împotriva a tot ceea ce reprezentăm, ca națiune. Asta nu este America”

Biden ordonă revizuirea securității lui Trump după atacul armat. „O tentativă de asasinat este împotriva a tot ceea ce reprezentăm, ca națiune. Asta nu este America”

de Redacția Jurnalul    |    14 Iul 2024   •   22:55
Biden ordonă revizuirea securității lui Trump după atacul armat. „O tentativă de asasinat este împotriva a tot ceea ce reprezentăm, ca națiune. Asta nu este America”
Sursa foto: Hepta

Președintele Joe Biden a declarat că a ordonat o revizuire a securității federale din jurul republicanului Donald Trump, rivalul său în alegerile din 2024, după ce Trump a fost rănit și un spectator a fost ucis la un miting politic în Pennsylvania, scrie Reuters.

Vorbind duminică la Casa Albă, Biden a declarat că a ordonat Serviciului Secret să revizuiască toate măsurile de securitate în vigoare pentru Convenția națională republicană din Milwaukee, unde Trump va fi nominalizat oficial drept candidat prezidențial al partidului, urmând să se confrunte cu Biden în alegerile din 5 noiembrie.

În plus, el a declarat că a ordonat o analiză independentă „a securității naționale la mitingul de ieri pentru a evalua exact ce s-a întâmplat”. El a spus că rezultatele vor fi împărtășite poporului american.

Biden a declarat că ancheta FBI cu privire la incident se află în primele etape.

Președintele a făcut și un apel la unitate.

"Nu există loc în America pentru acest tip de violență, sau pentru orice tip de violență. O tentativă de asasinat este împotriva a tot ceea ce reprezentăm, ca națiune. Asta nu este America. Și nu putem permite să se întâmple așa ceva. Unitatea este obiectivul cel mai greu de atins dintre toate. Însă nimic nu este la fel de important precum unitatea în acest moment", a spus Biden, reconfirmând că a avut o scurtă discuție cu Trump, după atentatul de sâmbătă.

(sursa: Mediafax)

×