x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden va participa la funeraliile reginei Elisabeta

Joe Biden va participa la funeraliile reginei Elisabeta

12 Sep 2022   •   10:40
Joe Biden va participa la funeraliile reginei Elisabeta
Sursa foto: Hepta

Joe Biden și Jill Biden vor participa la funeraliile reginei Elisabeta, a anunțat Casa Albă. Președintele SUA nu va fi însoțit de o delegație la evenimentul care va avea loc pe 19 septembrie.

Palatul Buckingham nu l-a invitat pe președintele Joe Biden să alcătuiască o delegație pentru a participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. În schimb, Palatul a trimis o invitație doar pentru președinte și prima doamnă, a declarat un oficial de la Casa Albă pentru CNN.

Casa Albă a anunțat duminică faptul că Joe Biden a acceptat în mod oficial invitația și că va fi însoțit de prima doamnă.

Funeraliile de stat anterioare, cum ar fi cea pentru fostul președinte sud-african Nelson Mandela, au permis președintelui în exercițiu să participe la eveniment însoțit de o delegație de oficiali.

Funeraliile de stat pentru regina Elisabeta a II-a vor avea loc pe 19 septembrie la Westminster Abbey, iar de miercuri sicriul va fi depus în Westminster Hall, a anunțat sâmbătă Palatul Buckingham.

Sicriul reginei a ajuns duminică la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, după o călătorie de șase ore de la Castelul Balmoral până în capitala scoțiană. Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii a murit joi, la vârsta de 96 de ani, la moșia sa de la Balmoral, în Scoția.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden