x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnalistă tv, vinovată de uciderea a 12 peştişori

Jurnalistă tv, vinovată de uciderea a 12 peştişori

de Mihaela Matachita    |    20 Mai 2009   •   00:00

Tribunalul din Glostrup, localitate situată la vest de capitala daneză Copenhaga, a decis că Lisbeth Koesler, jurnalistă la televiziunea publică daneză DR1, este vinovată de uciderea a 12 peştişori de acvariu.



Lisbeth, care lucra la o emisiune pe teme de apărare a consumatorilor, a demonstrat în 2004 că un şampon împotriva mătreţii este atât de toxic încât omoară peştii, a relatat AFP. Pentru a demonstra acest lucru, ea a vărsat o soluţie foarte diluată din acest şampon, care conţinea zinc pyrithion, fungicid şi bactericid folosit împotriva mătreţii, în apa dintr-un acvariu. După 24 de ore, peştii muriseră, cu excepţia unuia. Un telespectator, de profesie veterinar, a făcut reclamaţie împotriva jurnalistei, acuzând că aceasta a supus peştii la suferinţe inutile şi că a încălcat legea de protecţie a animanelor şi pe aceea împotriva experimentării pe animale.

Totuşi, judecătorul Thomas Lohse nu a pronunţat vreo sancţiune împotriva acuzatei, estimând că a trecut un timp nerezonabil de lung, patru ani şi jumătate, de la plângere şi până la proces. Convenţia Drepturilor Omului prevede la articolul 6 că "orice inculpat are dreptul la un proces într-un interval de timp rezonabil", a explicat el. Judecătorul a considerat că jurnalista  a "comis deliberat un act de rele tratamente asupra animalelor" şi că a încălcat legea privind protecţia animalelor, dar a achitat-o de acuzaţia că a violat legea cu privire la experimentele pe animale.

×
Subiecte în articol: externe