x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kamala Harris, principala alternativă pentru a-l înlocui pe Joe Biden dacă acesta se retrage

Kamala Harris, principala alternativă pentru a-l înlocui pe Joe Biden dacă acesta se retrage

de Redacția Jurnalul    |    03 Iul 2024   •   23:30
Kamala Harris, principala alternativă pentru a-l înlocui pe Joe Biden dacă acesta se retrage
Sursa foto: Hepta

Vicepreședintele Kamala Harris este principala alternativă pentru înlocuirea președintelui american Joe Biden în cazul în care acesta decide să nu își continue campania. Reuters citează 7 surse pentru această informație.

Prestația lui Biden la prima dezbatere împotriva rivalului republican Donald Trump de săptămâna trecută, uneori incoerentă, care a fost respinsă pe scară largă, a declanșat un val de panică în cadrul Partidului Democrat.

Unii democrați influenți au avansat alternative la Biden în afară de Harris, inclusiv membri populari ai cabinetului și guvernatori democrați precum Gavin Newsom din California, Gretchen Whitmer din Michigan și Josh Shapiro din Pennsylvania. Dar încercarea de a o ocoli pe Harris este o iluzie și ar fi aproape imposibilă, au declarat cele 7 surse citate de Reuters.

Dacă va fi desemnată candidatul partidului, Harris, în vârstă de 59 de ani, ar prelua banii strânși de campania lui Biden și ar moșteni infrastructura de campanie, au declarat sursele.

Într-un sondaj Reuters/Ipsos publicat marți, Harris l-a devansat pe Trump cu un punct procentual, 42% la 43%, o diferență care se încadrează în marja de eroare de 3,5 puncte procentuale a sondajului, un rezultat statistic la fel de puternic ca cel al lui Biden.

În plus, ea a fost deja verificată pentru funcția națională și a „supraviețuit” examinării intense din partea republicanilor.

De asemenea, reprezentantul SUA Jim Clyburn, omul care a fost cheia victoriei lui Biden în 2020, a declarat pentru MSNBC că ar susține-o pe Harris să fie candidatul democrat dacă Biden s-ar retrage.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat marți că Biden a avut doar o „seară proastă" la dezbatere și că va continua să își prezinte argumentele pentru realegere poporului american.

Campania lui Biden a solicitat echipei lui Harris să comenteze această știre.

Adjuncții lui Harris au respins orice discuție despre o listă democrată care nu îi include atât pe Biden, cât și pe Harris.

„Vicepreședintele Harris așteaptă cu nerăbdare să servească un al doilea mandat alături de președintele Joe Biden", se arată într-o declarație a biroului său.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: kamala harris Joe Biden