x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Kate Middleton, mesaj pentru cei care se luptă cu dependența

VIDEO Kate Middleton, mesaj pentru cei care se luptă cu dependența

30 Oct 2022   •   15:02
VIDEO Kate Middleton, mesaj pentru cei care se luptă cu dependența
Sursa foto: Hepta

Prințesa de Wales, care a sprijinit organizațiile caritabile de luptă contra dependenței încă de când a intrat în familia regală, apare într-o nouă campanie de conștientizare.

Când Kate Middleton s-a căsătorit, devenind membră a familiei regale britanice, în urmă cu mai bine de zece ani, una dintre primele organizații de caritate pe care le-a patronat a fost „Action on Addiction”. Astăzi, prințesă de Wales, continuă să își folosească imaginea pentru a atrage atenția asupra acestei probleme cruciale a Planetei, lansând un mesaj video de susținere pentru o campanie de conștientizare a dependenței.

Prințesa sprijină campania „Taking Action on Addiction” („Acționând contra Dependenței”), care a fost demarată astăzi, în cadrul Săptămânii de Conștientizare a Dependenței. Într-un mesaj video înregistrat la începutul acestei luni, la Palatul Kensington, ea a descris dependența ca fiind „o afecțiune mentală gravă” și s-a adresat direct celor care suferă de aceasta pentru a le transmite: „Vă rog să nu lăsați rușinea să vă împiedice să obțineți ajutorul de care aveți atât de mult nevoie! Vă rog să cereți ajutor!”.

„Dependența este o afecțiune mentală gravă, care se poate întâmpla oricui, indiferent de vârstă, sex, rasă sau naționalitate.”, și-a început Kate mesajul. „Atitudinea față de dependență se schimbă. Dar nu am ajuns încă acolo și trebuie să ajungem. Rușinea dependenței îi oprește încă pe oameni și pe familii să ceară ajutor, iar oamenii încă își pierd viața în mod tragic.", a continuat ea.

Campania își propune să sensibilizeze, să modifice percepția oamenilor și să reducă prejudecățile legate de dependență. Inițiativa este condusă de o organizație numită „The Forward Trust”, patronată de Kate începând din iunie 2021, atunci când aceasta a fuzionat cu organizația sa de caritate „Action on Addiction”. O mare parte din activitatea prințesei din ultimul deceniu s-a axat pe o mai bună înțelegere a provocărilor legate de sănătatea mintală și a modului în care acestea pot fi legate de primii ani de viață ai unei persoane.

Mesajul integral al Prințesei de Wales:

Dependența este o afecțiune gravă de sănătate mintală care se poate întâmpla oricui, indiferent de vârstă, sex, rasă sau naționalitate. În calitate de susținător al „The Forward Trust”, am întâlnit multe persoane care au suferit de pe urma efectelor dependenței. Atitudinea față de dependență se schimbă. Dar nu am ajuns încă acolo și trebuie să ajungem. Rușinea dependenței îi oprește încă pe oameni și pe familii să ceară ajutor, iar oamenii încă își pierd viața în mod tragic.

Noi, ca societate, trebuie să recunoaștem că singura modalitate de a-i ajuta pe cei care suferă este să încercăm să înțelegem ce i-a condus la dependență, să empatizăm cu ei și să fim compătimitori față de frământările lor. Așadar, astăzi, cu ocazia Săptămânii de Conștientizare a Dependenței, doresc să transmit un mesaj de sprijin pentru cei care continuă să sufere.

Vă rugăm să știți că dependența nu este o alegere. Nimeni nu alege să devină dependent. Vreau să știți că aceasta este, de asemenea, o afecțiune gravă de sănătate. Vă rog să nu lăsați rușinea să vă împiedice să primiți ajutorul de care aveți atât de multă nevoie. Organizațiile caritabile care conduc campania „Acționând contra Dependenței”, alături de alte organizații, lucrează în întreaga țară, oferind activități care schimbă vieți pentru a ajuta oamenii să se recupereze și să meargă mai departe.

Acestea sunt aici pentru dumneavoastră. Așadar, vă rugăm să cereți ajutor. Știu că nu a fost o alegere. Recuperarea este posibilă!

×
Subiecte în articol: kate middleton