x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim a lansat o nouă rachetă și se răstește la SUA

Kim a lansat o nouă rachetă și se răstește la SUA

17 Noi 2022   •   08:40
Kim a lansat o nouă rachetă și se răstește la SUA

Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică, în timp ce a avertizat că va da răspunsuri militare mai dure la eforturile SUA de a-și spori prezența de securitate în regiune împreună cu aliații săi, transmite Reuters.

Armata sud-coreeană a anunțat că racheta balistică a fost lansată din orașul Wonsan de pe coasta de est a Coreei de Nord.

Ultima lansare a avut loc la mai puțin de două ore după ce ministrul de externe al Coreei de Nord, Choe Son Hui, a criticat summitul trilateral de duminică al Statelor Unite, Coreei de Sud și Japoniei, în timpul căruia liderii au criticat testele făcute de Phenian și au promis o mai mare cooperare în domeniul securității.

Potrivit unei declarații transmise de agenția oficială de știri KCNA, Choe a spus că, cu cât SUA „își intensifică activitățile militare provocatoare” cu atât „mai feroce va fi contracararea militară” din partea Coreei de Nord.

Washingtonul, Seulul și Tokyo au afirmat într-o declarație comună după summit că testele nucleare ale Coreei de Nord vor atrage un „răspuns puternic și hotărât”.

Coreea de Nord a efectuat un număr record de astfel de teste în acest an și, de asemenea, a tras sute de proiectile de artilerie în mare, în timp ce Coreea de Sud și Statele Unite au organizat exerciții, unele dintre acestea implicând Japonia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un sua racheta