x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Komorowski câştiga primul tur al prezidenţialelor din Polonia

Komorowski câştiga primul tur al prezidenţialelor din Polonia

de Sînziana Stancu    |    21 Iun 2010   •   00:00

Sondajele de opinie la ieşirea de la urne în cadrului alegerilor prezidenţiale din Polonia arată că pe primul loc s-ar afla actualul preşedinte interimar, Bronislaw Komorowski, cu aproximativ 46% din voturi.

Pe locul al doilea, cu 36% din sufragiile exprimate, s-ar afla Jaroslaw Kaczynski, fratele fostului şef al statului, Lech Kaczynski, mort în catastrofa aviatică de la Smolensk, din 10 aprilie, informează BBC online.
Potrivit acestor sondaje, nici unul dintre cei doi candidaţi nu va obţine majoritatea de 50% din voturi pentru a ieşi câştigător în primul tur, astfel încât, potrivit legii electorale din Polonia va fi necesară organizarea celui de-al doilea tur, în data de 4 iulie.

Deşi au reprezentat tabere diferite, cuvântul de ordine al campaniilor celor doi adversari a dost „unitate naţională", mai ales după tragica lecţie a „decapitării" statului, când avionul în care se afla preşedintele Lech Kaczynski s-a prăbuşit în apropiere de Smolensk, făcând, în afară de şeful statului şi soţia lui, încă 94 de victime din rândul elitei ţării.
Rezultatele finale ale scrutinului prezidenţial vor fi date publicităţii luni, după numărarea tuturor voturilor.

×
Subiecte în articol: externe