x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kosovo amână decizia de schimbare a plăcuțelor de înmatriculare din Serbia

Kosovo amână decizia de schimbare a plăcuțelor de înmatriculare din Serbia

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2022   •   14:03
Kosovo amână decizia de schimbare a plăcuțelor de înmatriculare din Serbia
Sursa foto: Hepta

Autoritățile din Kosovo a amânat decizia de schimbare a plăcuțelor de înmatriculare din Serbia timp de 48 de ore, la cererea Statelor Unite.

"Accept solicitarea ambasadorului SUA privind o amânare de 48 de ore. Mă bucur să lucrez cu SUA şi cu UE la găsirea unei soluţii pe parcursul următoarelor două zile", a scris pe Twitter premierul Albin Kurti.

În mod normal, prevederea trebuia să intre în vigoare de astăzi, de la ora locală 8.00. Poliția începea să amendeze locuitorii din Kosovo care nu și-au schimbat plăcuțele de înmatriculare. Este vorba de circa 10.000 de persoane. 

Situația a escaladat în violenț, în luna iulie, după ce autoritățile din Kosovo au luat această decizie Sute de poliţişti, judecători, procurori şi alţi funcţionari din minoritatea sârbă au demisionat. Serbia şi Kosovo nu au reuşit să ajungă la un acord în disputa cu privire la plăcuţe.

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a spus, ieri, că se opune noilor plăcute de înmatriculare din nordul Kosovo și a atras atenția asupra tensiunilor din zonă. 

×
Subiecte în articol: serbia kosovo placute de inmatriculare