x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kremlin: Putin i-a expus lui Tillerson viziunea sa asupra crizei din relaţiile ruso-americane

Kremlin: Putin i-a expus lui Tillerson viziunea sa asupra crizei din relaţiile ruso-americane

13 Apr 2017   •   14:34
Kremlin: Putin i-a expus lui Tillerson viziunea sa asupra crizei din relaţiile ruso-americane

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a profitat de întâlnirea cu secretarul de stat american Rex Tillerson, aflat miercuri într-o vizită la Moscova, pentru a-şi expune punctul de vedere asupra motivelor pentru care relaţiile dintre Rusia şi SUA au ajuns la un nivel atât de jos, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters. 

Într-o conferinţă de presă, Dmitri Peskov a declarat că tonul întâlnirii a fost "destul de constructiv". Speranţa Moscovei este ca mesajul lui Vladimir Putin să-i fie transmis preşedintelui SUA, Donald Trump. 

"Preşedintele Putin a făcut o analiză şi şi-a expus viziunea asupra aspectelor care au precedat criza observată acum în relaţiile bilaterale", a indicat Peskov, citat de TASS. "Aceasta clarifică ce anume în perioada de câţiva ani de până acum - din punctul nostru de vedere - ne-a adus în acest impas" de ambele părţi, a adăugat el. 

Peskov a mai spus că în cadrul acestei reuniuni s-a convenit de principiu ca liniile de comunicare să fie menţinute deschise între Moscova şi Washington. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai indicat că preşedintele Vladimir Putin i-a expus lui Tillerson punctul său de vedere asupra situaţiei din Siria şi modul în care aceasta ar putea evolua. AGERPRES

×