x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lanterna cu trăgaci și pixul cu otravă. Gadgeturile folosite de spionii nord-coreeni

Lanterna cu trăgaci și pixul cu otravă. Gadgeturile folosite de spionii nord-coreeni

27 Noi 2012   •   19:32
Lanterna cu trăgaci și pixul cu otravă. Gadgeturile folosite de spionii nord-coreeni

Nu apuci să simți decât o înțepătură, până ca mușchii să-ți paralizeze și să te sufoci. Este felul în care spionii nord-coreeni își asasinează țintele, iar armele lor sunt deghizate în pixuri sau lanterne.

Pixul poate fi folosit ca i seringă pentru injectarea otrăvii sau poate trage cu gloanțe ce conțin otravă. De asemenea, o banală lanternă poate fi folosită ca un pistol ce conține trei gloanțe.

Aceste arme au fost găsite asupra unui spion nord-coreean, venit în Coreea de Sud pentru a-l asasina pe activistul Park Sang-hak.

Armele au fost prezentate reporterului CNN de către un oficial sud-corean.

"Lanterna este o noutate. N-am mai văzut până acum un astfel de aparat. În față are trei găuri, înăuntru sunt trei gloanțe. Are și un trăgaci. Arma este încă încărcată și periculoasă. Mai sunt două gloanțe înăuntru”, spune oficialul.

Al treilea glonț a fost tras de autiritățile sud-coreene, ca să testeze arma. Potrivit acestora, pistolul-lanternă trage foarte precis și, de la mică distanță, este mortal.

"O armă clasică este ușor de reperat, însă ce folosesc ei nu sare în ochi. În felul acesta pot executa un asasinat foarte ușor, iar victima moare imediat”, spune oficialul sud-corean.

Spionul, identificat doar cu numele Ahn, luase legătura cu activistul Park Sang-hak și îi propusese o întâlnire. Park Sang-hak, un nord-coreean fugit din țară, este cunoscut pentru acțiunile sale de lansare a baloanelor peste graniță. Baloanele conțin fluturași cu critici la adresa regimului de la Phenian, precum și prezervative, ciocolățele, șosete, lenjerie etc.

Spionul s-a recomandat drept un om de afaceri care voia să finanțeze activismul lui Park. Până ca întâlnirea să aibă loc, spionul a fost reținut de forțele sud-coreene, care au găsit aceste arme asupra sa. 

Arme ale spionilor nord-coreeni
 

×