x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lavrov: Detaliile operaţiunii umanitare din estul Ucrainei au fost convenite cu puterea de la Kiev

Lavrov: Detaliile operaţiunii umanitare din estul Ucrainei au fost convenite cu puterea de la Kiev

de Agerpres    |    11 Aug 2014   •   18:25
Lavrov: Detaliile operaţiunii umanitare din estul Ucrainei au fost convenite cu puterea de la Kiev

Detaliile operaţiunii umanitare din estul Ucrainei au fost convenite şi această acţiune se va desfăşura sub egida Crucii Roşii, a anunţat luni şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, informează ITAR-TASS.

"Pot declara cu un optimism precaut că, în opinia mea, toate pretextele posibile şi imposibile au fost anulate. Sper că în cel mai scurt timp această acţiune umanitară va avea loc sub egida Comitetului Internaţional al Crucii Roşii", a declarat ministrul de externe al Rusiei.

Potrivit lui Lavrov, partea rusă a "convenit toate detaliile cu Ucraina".

"Partenerii occidentali nu vor pune beţe în roate şi se vor gândi la acei oameni care au nevoie stringentă de reluarea distribuţiei de electricitate şi apă. Sper că partenerii noştri occidentali nu vor frâna acţiunea umanitară pe care o pregătim în prezent", a declarat ministrul afacerilor externe al Rusiei.

De asemenea, şeful diplomaţiei ruse a calificat drept "cinism strigător la cer" refuzul liderilor occidentali de a vedea necesitatea acordării de ajutor umanitar Ucrainei.

"Dacă este adevărat cea ce a apărut în mass-media, mai exact că trei lideri (ai SUA, Germaniei şi Marii Britanii) au căzut de acord că nu este nevoie de ajutor umanitar pentru sud-estul Ucrainei, pentru că toate măsurile necesare ar fi deja întreprinse, atunci acesta este un cinism strigător la cer", a spus Serghei Lavrov.

Totodată, Lavrov a amintit că Rusia îndeamnă mereu toate părţile aflate în conflict să ia loc la masa negocierilor. 

×