x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Legături între atacurile petrecute în Spania

Legături între atacurile petrecute în Spania

18 Aug 2017   •   10:36
Legături între atacurile petrecute în Spania

Un al doilea atac terorist a avut loc în Spania, în Cambrils, un oraș de coastă aflat la 130 de km de Barcelona, vineri dimineață. Șase trecători și un polițist au fost răniți, doi dintre aceștia sunt în stare gravă, iar o persoană se află în stare critică, după ce au fost loviți, în mod deliberat, de o mașină, scrie The Guardian.

Cinci dintre cele șapte persoane rănite în atacul din Cambrils sunt în continuare în spital. O persoană se află într-o condiție critică, în timp ce alte două sunt grav rănite, conform serviciilor medicale.

Autoritățile au împușcat mortal cinci suspecți, unii dintre ei păreau să poarte centuri cu explozibil, conform declarațiilor oficialilor. Patru dintre cei cinci suspecți au murit pe loc, în timp ce al cincilea a fost rănit grav și a murit ulterior, în arest.

Se crede că cei cinci au condus autovehiculul, un Audi A3, care a intrat în trecătorii din Cambrils, în apropierea Clubului Nautic.

Autoritățile au afirmat că atacul este legat de cel din Barcelona, atac care a avut loc joi, când un bărbat a intrat cu o dubă în trecătorii din Las Ramblas. Atacul de joi s-a soldat cu moartea a 13 persoane și rănirea altor 100.

Ministrul de externe al Franței, Jean-Yves Le Drian, a declarat că 26 de persoane dintre cele 100 rănite sunt cetățeni francezi, iar 11 se află în stare gravă. Ministrul de externe al Franței va vizita Barcelona vineri. Printre victime se află cetățeni din alte 23 de țări.

Doi dintre suspecții despre care se crede că au legătură cu atacul din Barcelona se află în custodie, niciunul dintre ei nu este șoferul dubei.

Oficialii leagă cele două atacuri cu o explozie care a distrus o casă în Alcanar, explozie care a ucis o persoană și a rănit alta. Polițiștii cred că explozibilul folosit a fost preparat pe acea proprietate.

În plus, joi, un schimb de focuri, de la o strada blocată de către poliție dintr-un oraș din apropiere de Barcelona, s-a sfârșit cu moartea unui om. Inițial, poliția nu a legat evenimentul de atacul din Las Ramblas, care a avut loc în aceeași zi, însă, în prezent, se ia în considerare posibilitatea ca toate aceste evenimente să fie conectate.

Isis a revendicat atacul din Las Ramblas, însă acest lucru nu poate fi verificat, mai scrie sursa citată.

×