x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lene Espersen, cel mai prost Ministru de Externe din lume

Lene Espersen, cel mai prost Ministru de Externe din lume

06 Aug 2010   •   00:00

Cele 13 summit-uri foarte importante la nivel mondial, ratate în ultimii ani, i-au adus ministrului de Externe din Danemarca, Lene Espersen, "titlul" de cel mai prost Ministru de Externe din lume.



Vicepremierul danez Lene Espersen a fost desemnat cel mai prost ministru de Externe din lume de către o publicaţie germană, scrie The Telgraph, citat de unimedia.md. "Titlul" i-a fost decernat după ce a ratat 13 summit-uri impotante în ultimii ani, cum ar fi conferinţa de la Kabul referitoare la viitorul Afganistanului sau  trei întâlniri cu Secretarul de Stat american Hillary Clinton.

Pare că a părăsit-o norocul pe Lene Espersen! Ea a ratat Summit-ul de la Kabul pentru că aeroportul s-a închis şi a trebuit să aterizeze în Kazahstan. Apoi Uzbekistanul şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul danez. Asta a înfuriat-o tare pe blonda de 44 de ani, care a ameninţat că va purta o discuţie cu ambasadorul uzbec de la Copenhaga. Singura problemă este că nu există ambasador uzbec în Danemarca. Din cauza vacanţei de Paşte pe care şi-o programase cu cele două fiice la Mallorca, Lene Espersen era să uite şi de o reuniune a ţărilor arctice.

52% dintre danezi cred că ministrul lor de Externe ar trebui să demisioneze.

×
Subiecte în articol: externe