x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderii zonei euro au ajuns la un ACORD pentru SALVAREA GRECIEI

Liderii zonei euro au ajuns la un ACORD pentru SALVAREA GRECIEI

13 Iul 2015   •   10:12
 Liderii zonei euro au ajuns la un ACORD pentru SALVAREA GRECIEI
Sursa foto: antena3.ro

Liderii zonei euro au ajuns luni în unanimitate la un acord cu privire la Grecia referitor la un nou program de asistenţă financiară de la creditorii internaţionali (Comisia Europeană, FMI şi Banca Centrală Europeană), al treilea program de acest fel în ultimii cinci ani, a anunţat pe Twitter preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, informează DPA.

'Summitul zonei euro a ajuns în unanimitate la un acord. Totul este pregătit pentru activarea Mecanismului European de Stabilitate (ESM) pentru Grecia, cu reforme serioase şi sprijin financiar', a scris Tusk pe contul său de Twitter.

Acordul survine după circa 17 ore de negocieri maraton.

Liderii statelor din zona euro s-au reunit duminică seară pentru a decide dacă sunt sau nu îndeplinite condiţiile pentru începerea negocierilor cu Atena privind un nou program de asistenţă financiară de la creditorii internaţionali (Comisia Europeană, FMI şi Banca Centrală Europeană), al treilea program de acest fel în ultimii cinci ani. Reuniunea la nivel înalt a zonei euro a fost precedată de una a miniştrilor de finanţe (Eurogrup). Aceştia au elaborat un document potrivit căruia un eventual nou program de asistenţă financiară pentru Grecia este estimat la 82-86 miliarde de euro.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: donald tusk zona euro salvarea greciei