x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul extremei drepte din Olanda le dă cu tifla ambasadorilor est-europeni: "Vedeţi-vă de treburile voastre"

Liderul extremei drepte din Olanda le dă cu tifla ambasadorilor est-europeni: "Vedeţi-vă de treburile voastre"

15 Feb 2012   •   16:57
Liderul extremei drepte din Olanda le dă cu tifla ambasadorilor est-europeni: "Vedeţi-vă de treburile voastre"

Liderul partidului olandez PVV, de extrema dreapta, deputatul Geert Wilders le-a transmis "sa isi vada de treburile lor" ambasadorilor a zece state central si est-europene care au prezentat marti o scrisoare deschisa de protest liderilor politici olandezi in legatura cu site-ul prin care PVV strange plangeri impotriva cetatenilor din tarile respective.

Intr-un interviu acordat Associated Press, Wilders a declarat: "Reactia mea catre ambasadori este: vedeti-va de treburile voastre. Asta nu are nimic de-a face cu tara voastra. Suntem o tara suverana, noi suntem un partid politic democratic si exprimam preocuparile multor olandezi".

Citeste si Site-ul extremei drepte din Olanda: "Ai probleme cu persoane din Europa Centrala si de Est? Ti-ai pierdut locul de munca in fata unui polonez, bulgar, roman sau alt est-european? Vrem sa stim"

Wilders, care considera site-ul "un imens succes" dupa ce a adunat peste 40.000 de reclamatii, a insistat ca site-ul sau nu este discriminator si a explicat ca "noi nu

inchidem ochii la problemele" pe care unii muncitori central si est-europeni le provoaca in Olanda, dand ca exemplu alcoolismul si eliminarea de locuri de munca.

Potrivit lui Wilders, comisari europeni precum compatrioata sa Neelie Kroes au atacat site-ul PVV doar din teama fata de efectul sau coroziv asupra unitatii europene. "Ei cred ca ideea lor a acestei mari familii europene este atacata, in timp ce noi nu avem mare lucru in comun cu tragedia lor europeana", a comentat liderul PVV.

"Noi ne facem doar treaba, indiferent daca guvernul sau Comisia Europeana ori 500 de ambasadori se plang, nu ne pasa", a conchis Geert Wilders.

×
Subiecte în articol: olanda geert wilders extrema dreapta