x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nikos Michaloliakos, liderul partidului neonazist Zori Aurii din Grecia, plasat în arest provizoriu

Nikos Michaloliakos, liderul partidului neonazist Zori Aurii din Grecia, plasat în arest provizoriu

03 Oct 2013   •   10:17
Nikos Michaloliakos, liderul partidului neonazist Zori Aurii din Grecia, plasat în arest provizoriu
Sursa foto: ekathimerini.com

Liderul partidului neonazist grec Nikos Michaloliakos a fost plasat în arest provizoriu joi după o depoziţie de durată în faţa unui judecător de la Atena, a anunţat agenţia de presă greacă ANA, citată de AFP.  Acesta este acuzat de "conducerea unei organizaţii criminale" conform agenţiei, în timp ce autorităţile greci îşi continuă eforturile de a reduce la tăcere partidul neonazist, după uciderea, la 18 septembrie, a unui artist antifascist de către un membru al Chryssi Avghi.

Presa locală a precizat că magistraţii au mai decis să îl menţină în arest pe un lider local al Chryssi Avghi, acuzat că a fost implicat în uciderea artistului.

Miercuri, patru deputaţi ai partidului neonazist au fost inculpaţi de apartenenţă "la o organizaţie criminală". Trei dintre ei au beneficiat de eliberare condiţionată, în timp ce al patrulea, Yannis Lagos, a fost plasat în arest provizoriu.

Yannis Lagos a fost acuzat de asemenea de uciderea artistului antifascist Pavlos Fyssas.

Drama a bulversat Grecia, obligând autorităţile să treacă la ofensivă pentru prima dată împotriva Chryssi Avghi, care şi-a multiplicat aproape nepedepsit în ultimii ani actele de violenţă împotriva imigranţilor şi a militanţilor de stânga.

×