x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul UKIP, Nigel Farage, declară că are o "problemă uriaşă" cu România

Liderul UKIP, Nigel Farage, declară că are o "problemă uriaşă" cu România

de Agerpres    |    29 Mai 2014   •   21:08
Liderul UKIP, Nigel Farage, declară că are o "problemă uriaşă" cu România

Liderul Partidului Independenţei din Marea Britanie (UKIP, eurosceptic), Nigel Farage, a declarat pentru CNBC că are "o problemă uriaşă" cu România, relatează postul de televiziune american, apreciind că atitudinea politicianului poate alimenta acuzaţiile că formaţiunea sa este rasistă.

"Nu am o problemă cu românii. Am o problemă uriaşă cu România", a spus liderul UKIP, care a înregistrat un succes uluitor la alegerile europarlamentare de săptămâna trecută, obţinând 27,5% din voturi, mai mult decât oricare dintre principale trei partide din Marea Britanie - conservator, laburist şi liberal-democrat.

Farage a mai afirmat joi că "bande cunoscute de infractori" din România se îndreaptă spre Marea Britanie, unde autorităţile au fost obligate să le permită intrarea din cauza regulilor Uniunii Europene privind libera circulaţie pentru persoane, bunuri şi servicii.

"Unele dintre aceste ţări post-comuniste nu au făcut tranziţia la o democraţie occidentală deplină. Au propriile lor minorităţi care sunt discriminate într-un mod realmente şocant şi bande infracţionale organizate au pus stăpânire pe ţări precum România", a susţinut Farage. "Noi, ca membri ai UE, nu putem opri la graniţă bande cunoscute de infractori", a adăugat el.

Liderul UKIP a amintit în interviul pentru CNBC şi succesul partidului său la europarlamentare, pronosticând că acesta va obţine un "număr important" de locuri şi la alegerile legislative de anul viitor din Marea Britanie.

În acest caz, UKIP va cere convocarea unui referendum privind rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, referendum promis deja de premierul conservator David Cameron dacă va câştiga alegerile din 2015. Farage prevede că răspunsul câştigător va fi "nu".

×
Subiecte în articol: nigel farage ukip