x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lion Effort 2012 – 30 de avioane de luptă multirol Gripen din patru ţări iau parte la un exerciţiu comun

Lion Effort 2012 – 30 de avioane de luptă multirol Gripen din patru ţări iau parte la un exerciţiu comun

28 Mar 2012   •   13:27
Lion Effort 2012 – 30 de avioane de luptă multirol Gripen din patru ţări iau parte la un exerciţiu comun

Un numar de 30 de avioane de lupta Gripen din patru tari si aproximativ 300 de persoane iau parte la exercitiul multi-national Lion Effort 2012 care are loc in Suedia intre 27 martie – 5 aprilie.

Lion Effort este gazduit de Fortele Armate Suedeze, care participa cu 15 avioane de lupta Gripen. Fortele Aeriene din Cehia, Ungaria si Africa de Sud participa fiecare cu cate patru avioane Gripen la baza aeriana F 17 din Ronneby, locul de desfasurare al acestui exercitiu.

Este pentru prima data cand Fortele Aeriene din Africa de Sud iau parte la un exercitiu international cu avioanele Gripen din dotare.

Baza aeriana F 17 este situata in sud-estul Suediei, astfel ca majoritatea zborurilor vor avea loc in spatiul aerian de deasupra Marii Baltice.

Faza initiala a acestui exercitiu va consta in zboruri de acomodare in zona, in timp ce principalele evenimente din cadrul Lion Effort vor avea loc intre 1 si 4 aprilie. In aceasta faza a exercitiului vor fi planificate, executate si evaluate diferite tipuri de operatiuni de lupta in aer.

×