x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Lista lui Medvedev": Preşedintele rus renunţă la fidelii lui Putin

"Lista lui Medvedev": Preşedintele rus renunţă la fidelii lui Putin

de Irina Cristea    |    16 Mar 2009   •   00:00


Preşedintele rus, Dimitri Medvedev, a întocmit o listă cu 100 de aliaţi şi persoane de încredere pe care intenţionează să-i plaseze în aparatul de stat, în locul fidelilor premierului Vladimir Putin.



Informaţia a apărut în săptămânalul Sunday Telegraph şi se alătură tot mai numeroaselor articole din presa occidentală cu privire la "ruptura" dintre Medvedev şi Putin, omul care l-a adus la putere. Toate persoanele ce figurează pe "Lista celor 100" au sub 50 de ani şi nu au făcut parte nici din structura fostului KGB, nici din cea a "succesorului" său, actualul FSB.

"Lista celor 100" semnalează, scrie Sunday Telegraph, "hotărârea lui Medvedev de a-şi exercita autoritatea şi de a-şi construi propria structură de influenţă, în contextul unei distanţări tot mai mari de predecesorul său, care a condus Rusia cu autoritate".

Strategia preşedintelui este de a se debarasa de o serie de oficiali aflaţi la vârful structurii de stat, inclusiv guvernatori numiţi de Putin, şi să desemneze în locul lor persoane de pe recent întocmita listă. "Kremlinul este în căutarea unui ţap ispăşitor în faţa nemulţumirii populare crescânde privind starea dezastruoasă a economiei", scrie Sunday Telegraph.

×
Subiecte în articol: externe