x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 123. Mai multe explozii au avut loc în cartierul central al Kievului

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 123. Mai multe explozii au avut loc în cartierul central al Kievului

26 Iun 2022   •   05:38
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 123. Mai multe explozii au avut loc în cartierul central al Kievului
Sursa foto: Hepta

Duminică, 26 iunie 2022, este cea de-a 123-a zi de război în Ucraina.

Update Explozii au fost auzite duminică și în Cerkasî, un oraș din Ucraina în mare parte neatins de bombardamente până acum. În ce privește atacul cu rachete asupra Kievului, cel puțin o persoană a murit, iar 4 au ajuns la spital. Rușii au lovit și o grădiniță.

Explozii au fost auzite în orașul central ucrainean Cerkasî, a declarat guvernatorul regional Oleksandr Skichko pe aplicația Telegram.

El nu a oferit mai multe detalii, potrivit Sky News.

Cerkasî a fost în mare parte neatinsă de bombardamente de când Rusia a invadat Ucraina în februarie.

Update Rezultatele bombardamentului de astazi de la Kiev. Capitala Ucrainei a fost atacata cu rachete de croazieră cu rază lungă lansate de bombardiere din zona Mării Caspice. Din cele cinci rachete, doua au fost interceptate de apararea antiaeriana, dar trei au lovit imobile civile. In imagini sunt incercarile salvatorilor de a extrage victimele dintre daramaturi in districtul  Shevchenkivsky

 

 

 

 

 

 

Explozii în cartierul central al Kievului - primarul orașului

Mai multe explozii au avut loc duminică dimineața în cartierul istoric Shevchenkivskiy din capitala ucraineană Kiev, a declarat primarul orașului, Vitali Klitschko, pe Telegram.

Nu există, deocamdată, informații legate de eventuale victime, anunță Reuters.

"Echipaje de ambulanță și salvatori trimiși la fața locului. Informații mai detaliate - mai târziu", a spus Klitschko.

"Locuitorii sunt salvați și evacuați din două clădiri".

Cartierul istoric, unul dintre cele mai centrale din Kiev, găzduiește un grup de universități, restaurante și galerii de artă.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, dar a renunțat la un avans rapid asupra Kievului în fața unei rezistențe acerbe susținute de armele occidentale.

De atunci, Moscova și împuterniciții săi s-au concentrat asupra sudului și a Donbasului, un teritoriu estic format din Luhansk și vecinul său Donețk, desfășurând o artilerie copleșitoare în unele dintre cele mai grele lupte terestre din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Forțele rusești ocupă tot orașul ucrainean Severodonețk, potrivit primarului

Primarul din Severodonețk a declarat că forțele rusești au ocupat în totalitate orașul strategic de pe linia frontului din estul Ucrainei.

Orașul strategic de pe linia frontului din estul Ucrainei a fost ocupat după săptămâni de lupte și bombardamente.

"Orașul se află acum sub ocupația deplină a Rusiei. Ei încearcă să își stabilească propria ordine, din câte știu au numit un fel de comandant", a declarat primarul Oleksandr Stryuk la televiziunea națională, conform Reuters.

AP anunță că Rusia a lansat, de asemenea, atacuri cu rachete asupra unor zone aflate departe de centrul bătăliilor din est.

Guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Haidai, a declarat pe Facebook că luptătorii ruși și separatiști au încercat să blocheze Lisiciansk dinspre sud. Orașul se află lângă Severodonețk, care a suportat un asalt neîncetat și lupte din casă în casă timp de săptămâni întregi.

Agenția rusă de știri Interfax l-a citat pe un purtător de cuvânt al forțelor separatiste, Andrei Marochko, care a declarat că trupele ruse și luptătorii separatiști au intrat în Lisiciansk și că au loc lupte în inima orașului.

Nu a existat niciun comentariu imediat cu privire la această afirmație din partea ucraineană

Lisiciansk și Severodonețk au fost punctul central al unei ofensive rusești menite să captureze întreaga regiune Donbas din estul Ucrainei și să distrugă armata ucraineană.

Cele două orașe și zonele înconjurătoare sunt ultimele focare majore de rezistență ucraineană în Luhansk, care se află în proporție de 95% sub control rusesc și separatist local. Rușii și separatiștii controlează, de asemenea, aproximativ jumătate din Donețk, a doua provincie din Donbas.

×
Subiecte în articol: Ucraina