x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 148. Bombardamente rusești în regiunea Harkov

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 148. Bombardamente rusești în regiunea Harkov

21 Iul 2022   •   07:23
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 148. Bombardamente rusești în regiunea Harkov
Sursa foto: Hepta

Joi, 21 iulie 2022, este cea de-a 148-a zi de război în Ucraina.

Update Forțele ucrainene anunță că au bombardat alte 6 depozite de muniție din regiunea Herson, ocupată de armata rusă, potrivit CNN. Mai multe depozite de muniție și posturi de comandă din Herson au fost distruse, spune Natalia Humeniuk, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Operațional Sud.

A fost lovit de mai multe ori un pod peste râul Dnipro, o legătură importantă pentru Rusia către Crimeea,. Însă acesta a rămas deschis pentru o parte din trafic.

Administrația militară regională pentru Herson transmite că „au avut loc explozii puternice și focuri de armă în timpul nopții în regiune", inclusiv în Beryslav, pe malul nordic al râului.

Totodată, continuă luptele de-a lungul graniței dintre regiunile Nikolaiev și Herson. Forțele ruse au încercat să avanseze, fără succes, în jurul așezării Lozove.

Armata rusă atacă cu rachete orașul Nikolaiev, potrivit administrației militare regionale. „Ocupanții ruși au tras șapte rachete S-300 spre Mykolaiv în timpul nopții. Satele situate pe linia de demarcație rămân sub bombardament constant".

Peste 230 de hectare de grâu în districtele Beryslav și Henichesk și circa 10 hectare de pădure în apropierea orașului Oleshki au ars doar în ultimele zile.

Update Forțele ruse au încercat să ia cu asalt teritoriul termocentralei Uglegorsk, dar fără succes, anunță Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, scrie unian.net.

Potrivit autorităților ucrainene, rușii duc lupte în direcția Bahmut pentru a crea condiții pentru o ofensivă asupra orașului și pentru capturarea teritoriului PPT Uglegorsk.

„Inamicul a desfășurat acțiuni de asalt pentru a cuceri teritoriul Uglegorsk TPP. În zadar. Soldații ucraineni i-au forțat pe ocupanți să fugă”, relatează Statul Major General.

De asemenea, acesta notează că luptele din zona Novoluganskoye sunt în curs de desfășurare. „Pentru a identifica pozițiile de tragere ale Forțelor de Apărare în anumite direcții, inamicul a angajat grupuri de sabotaj și recunoaștere”, se arată în raport.

Update Trupele ruse au bombardat zonele populate din regiunea Harkov cu artilerie pe tot parcursul zilei de miercuri. Au fost înregistrate victime în rândul civililor, anunță șeful administrației militare regionale din Harkov, Oleg Sinegubov.

„Trei persoane, din păcate, au fost ucise. Printre ei se află și un băiat de 13 ani. Starea surorii de 15 ani a băiatului mort este gravă”, a declarat Sinegubov.

Potrivit datelor preliminare ale Centrului Regional pentru Asistență Medicală de Urgență, cinci persoane au fost rănite miercuri în urma bombardamentelor din districtul Chuguevsky, un bărbat a fost ucis în districtul Bogoduhovsky, alte două persoane au fost rănite, iar o persoană a fost de asemenea rănită în districtul Izyumsky.

Explozii şi tiruri de arme automate au fost auzite în Enerhodar

Explozii şi tiruri de arme automate au fost auzite miercuri în Enerhodar, oraş ocupat de trupele ruse, în zona unde se află reactoarele centralei nucleare din Zaporojie, relatează publicaţia ucraineană Focus, citând mai multe conturi locale de Telegram.

Potrivit unor martori, incidentul s-a produs în spatele zonei cu reactoare nucleare, acolo unde se presupune că recent a fost instalată o bază a forţelor ruse. Fum negru se ridică deasupra acelui loc, susţin aceştia. Media oficiale ruse, citând surse ale administraţiei instalate de ocupanţi, au relatat că centrala din Zaporojie a fost atacată de trei presupuse drone kamikaze ucrainene şi că „atacurile dronelor ucrainene continuă”, potrivit Focus.

×
Subiecte în articol: Ucraina