x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 179. Zelenski avertizează cu privire la un posibil atac rusesc „urât” înainte de ziua independenței

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 179. Zelenski avertizează cu privire la un posibil atac rusesc „urât” înainte de ziua independenței

21 Aug 2022   •   08:27
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 179. Zelenski avertizează cu privire la un posibil atac rusesc „urât” înainte de ziua independenței
Sursa foto: Hepta

Război în Ucraina, ziua 179.

Update Rusia a anunțat că a distrus un depozit unde se aflau rachete HIMARS în regiunea Odesa. Kievul neagă informația și spun că forțele ruse au lovit un hambar cu cereale, scrie Reuters.

Ministerul rus a Apărării a transmis că rachetele Kalibr au distrus un depozit de muniție la Odesa, cu rachete americane HIMARS și alte sisteme antiaeriene occidentale. Instituția a mai informat că forțele ruse au mai distrus două tancuri M777 Howitzer în poziţii de luptă din regiunea Herson şi un depozit de combustibil în regiunea Zaporojie unde erau depozitate peste 100 de tone de combustibil diesel. 

Purtătorulde cuvânt al administraţiei regionale din Odesa, Serhii Bratciuk, a declarat că două rachete au fost doborâte deasupra mării, dar a treia a lovit un depozit agricol.

Informațiile nu au putut fi verificate din surse independente. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Președintele Volodimir Zelenski i-a îndeamnat pe ucraineni să rămână vigilenți săptămâna viitoare, când se marchează Ziua independenței față de regimul sovietic, informează The Guardian.

În discursul său zilnic, Zelenski a spus că ucrainenii nu trebuie să permită Moscovei să răspândească „teamă" printre ei, în timp ce marchează cea de-a 31-a aniversare a independenței față de regimul sovietic.

„Trebuie să fim cu toții conștienți că în această săptămână Rusia ar putea încerca să facă ceva deosebit de urât”, a declarat Zelenski înainte de aniversarea din 24 august, care marchează, de asemenea, șase luni de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Tensiunea rămâne mare în al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, unde starea de asediu va fi prelungită pentru întreaga zi de miercuri, a declarat sâmbătă guvernatorul regional Oleh Synehub. Orașul din nord-estul țării este lovit în mod regulat de bombardamentele rusești și, în mod normal, are stare de asediu de la ora 22.00 la 6.00 dimineața, dar a fost nevoie de precauții suplimentare în ziua independenței.

Tot sâmbătă, o rachetă rusă a lovit o zonă rezidențială dintr-un oraș din sudul Ucrainei, nu departe de o centrală nucleară, rănind 12 civili, au declarat oficiali ruși și ucraineni.

×
Subiecte în articol: ucraina