x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 26. Bombardamente în Nikolaev. Bombe cad în Mariupol la fiecare 10 minute

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 26. Bombardamente în Nikolaev. Bombe cad în Mariupol la fiecare 10 minute

21 Mar 2022   •   08:03
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 26. Bombardamente în Nikolaev. Bombe cad în Mariupol la fiecare 10 minute
Sursa foto: Hepta

Luni, 21 martie, este cea de-a 26 zi de război în Ucraina.

Update 21: 06 La Makiiva se duc lupte. A fost deschis focul in speranta de a dobori rachetele Tochka U

Update 20: 56 Asa cum anuntam saptamana trecuta, unele dintre minele maritime montate de militarii ucraineni in zona Odesei au fost smulse de furtuna si ameninta traficul  naval in apele teritoriale ale Romaniei si Bulgariei. Potrivit aceleiasi surse care a anuntat acest incident, pericolul cel mai mare consta in faptul ca minele pot fi duse de curentii maritimi in stramtoarea Bosfor. Un incident acolo ar putea avea consecinte economice grave, mai ales daca stramtoarea ar fi blocata de o nava avariata

Update 19: 53 Asa arata un cartier din Nikolaev dupa bombardamentele de astazi

Update 19: 52 La Makiivka au avut loc atacuri cu rachete. Doua Tochka U au fost doborate, resturile cazand peste casele din doua sate

 

 

Update 18: 05 O manifestaţie a locuitorilor din Herson, oraş din sudul Ucrainei ocupat de forţele ruse, a fost dispersată luni cu tiruri de arme automate şi de gaze lacrimogene, care s-au soldat cu cel puţin un rănit, potrivit înregistrărilor video publicate de două media locale, relatează AFP.

Manifestaţie la Herson

 

Update 17: 45 Kiev. Dupa tirul cu rachete al rusilor

Update 17.42 Ministerul rus al Apararii a publicat imagini cu atacul care a provocat pagube si mall-ului din Kiev. Oficialii militari rusi sustin ca atacul cu rachete Grad a fost indreptat impotriva unei baterii mobile de rachete care apartinea Fortelor Armate Ucrainene

Update 17.13 Ambasada Rusiei la Londra

Update 16.40 Cateodata,in Ucraina, luptele se opresc. Atunci, la punctele de contact, inamicii fac schimb de cadavre

Update 16.15 Un nou desant de luptatori ceceni a fost trimis in Ucraina. Afirmația si imaginile apartin liderului Ramzan Kadirov

Ucraina

Update 16.00 Bombardamentele continua la Nikolaev

Update 15.50 Nikolaev. A fost bombardata intreprinderea de constructii navale

Update 15.10 Trupele rusești au lansat un atac puternic asupra orașului ucrainean Avdiivka. Cel puțin un civil a fost ucis și alți doi au fost răniți. Datele au fost raportate de șeful Administrației Militare Regionale Donețk, Pavel Kirilenko, scrie novosti.dn.ua.

Update 14.50 Prima rundă a negocierilor programate pentru luni, 21 martie, s-a încheiat. Discuțiile dintre delegațiile ucrainene și cele ruse au durat o oră și jumătate și au avut loc prin videoconferință. 

Update 13.05 Anumite surse arata trupele OMON prezente in Ucraina in timp ce se distreaza. Interesant in acest clip este faptul ca militarii OMON sunt, toti, din Daghestan

Update 13.00 Podul de cale ferata pe ruta Irpin - Kiev a fost aruncat in aer in cadrul miscarilor defensive ale luptatorilor ucraineni

Update 12.20 Pe 21 martie vor fi organizate 11 coridoare de evacuare umanitară din câteva regiuni grav afectate de bombardamentele lansate în cele 26 de zile de la invazia rusă în Ucraina. Autoritățile ucrainene anunță că pe lista localitățile în care urmează să fie deschise coridoarele umanitare se numără Mariupol, Berdyansk, Kozarovichi, Vorzel, Buchu, Severodonetsk, Lisichansk, dar și alte regiuni. 

Update 12.00 Consecinte ale bombardamentului de azi de la Odesa

Update 11.25 Potrivit ucrainenilor, în jur de 15.000 de militari ruşi au murit în timpul conflictului. Pe lista cu pierderi ale ruşilor ar fi 97 de avioane, 121 elicoptere, 498 de tancuri, 1.535 de maşini blindate, 240 sisteme de artilerie, 60 de rezervoare de combustibil, 3 ambarcaţiuni şi 969 vehicule. Pierderile au fost înregistrate în perioada 24 februarie- 21 martie.

Update 11.10 Rusia și Ucraina reiau luni, 21 martie, negocierile. Informația a fost confirmată de Mihail Podolyak, consilier al președintelui Ucrainei, scrie TASS.

Update 11.00 Rusia anunță că a lovit cu rachete de croazieră o unitate militară din regiunea Rivne a Ucrainei. Este vorba despre o zonă din nord-vestul țării care până în prezent nu a fost vizată de atacurile armatei ruse. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării din Rusia. 

Update 10.40 Mariupol, acum. Au loc lupte

Update 10.20 Rusii sustin ca au capturat orasul Rubinje

Update 10.15 În Mariupol, civilii care nu au reușit să scape din oraș trăiesc în condiții groaznice. Nu mai există energie electrică, apa, căldura, gaze. În imagini, câțiva oameni rup copacii din fața blocului pentru a face un foc cu care sa-si încălzească mâncarea.

Update 10.10 Atacuri ale ucrainenilor asupra vehiculelor militare rusesti in districtul Kiev. Sunt folosite rachetele Stugna

Update 10.00 Mall din Kiev. De acum

Update 09.50 Azi dimineață, in regiunea Harkov, Fortele Armate Ruse au folosit sistemele grele de aruncătoare de flăcări „Solntsepyok".

Update 09.40 Astăzi dimineața, noi elemente de tehnica militară au fost aduse in Ucraina. Acestea au fost debarcate in portul Berdiansk din nava Orsk a Flotei Marii Negre

Update 09.30 Mariupol, acum

Update 09.20 La Irpen nu mai exista loc in cimitire

Update 09.15 Lovitura care a distrus mall-ul din Podilsky/Kiev

Update 09.10 In apropiere de Harkov, dupa bombardamentele rusesti un tanc de 50 de tone plin cu amoniac a fost fisurat. Echipele Serviciului de Urgenta ucrainean au intervenit si, la ora 7.50, pericolul a fost indepartat. In prezent se lucraza la indepartarea norului de amoniac

Update 09.05 Cum arată o școală în Odesa, oraș ce se află în pragul invaziei

Update 09.00 Ucraina a respins luni apelurile Rusiei de a preda orașul portuar Mariupol, unde locuitorii mai au puțină hrană, apă și energie electrică, într-o criză umanitară care sporește presiunea asupra liderilor europeni de a înăspri sancțiunile împotriva Moscovei, scrie Reuters.

Guvernul ucrainean a respins apelurile rusești ca forțele ucrainene din Mariupol să depună armele în schimbul deschiderii unor coridoare umanitare începând de luni, de la ora 10.00, ora Moscovei (07.00 GMT).

"Nu poate fi vorba de nicio capitulare, de depunerea armelor", a declarat portalul de știri Ukrainska Pravda, care a citat vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk. "Am informat deja partea rusă despre acest lucru".

Update 08.55 Lovituri de noapte la aerodromul din Kramatorsk

Update 08.50 La Odesa se au început luptele de artilerie.

Scurgere de amoniac la o uzină chimică din orașul ucrainean Sumy, aflat sub asediu

O scurgere de amoniac a apărut la o fabrică de produse chimice din orașul Sumy din nord-estul Ucrainei, asediat de trupele ruse, a declarat luni guvernatorul regional Sumy, Dmytro Zhyvytskyy, conform Reuters.

Zhyvytskyy nu a precizat care a fost cauza scurgerii raportate la ora locală 04:30 (02:30 GMT) la uzina Sumykhimprom.

El a precizat că o zonă pe o rază de cinci kilometri în jurul uzinei este periculoasă.

Cel puţin un mort în urma unor explozii produse în capitala Ucrainei

 Mai multe explozii au fost semnalate, duminică seară, în zone din capitala Ucrainei, Kiev, iar cel puţin o persoană a fost ucisă în urma atacurilor armatei ruse, a anunţat primarul Vitali Klitschko.

"Mai multe explozii au avut loc în districtul Podil. Conform informaţiilor pe care le-am primit, au fost lovite mai multe case şi un centru comercial. Echipele de salvare şi de poliţie sunt pe teren", a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko, citat de BBC News şi CNN.

Pompierii depun eforturi pentru stingerea unui incendiu de amploare la un centru comercial din districtul Podilskyi.

Primarul a anunţat că, potrivit unui bilanţ preliminar, cel puţin o persoană a fost ucisă în noile atacuri ale armatei ruse.

În urmă cu câteva ore, sistemele de artilerie antiaeriană ale armatei ucrainene au lansat obuze spre avioane de vânătoare ruse, la periferia Kievului.

Rușii dau ultimatum Ucrainei pentru predarea Mariupolului

Ucraina are termen până la primele ore ale zilei de 21 martie pentru preda Mariupolul, apoi, între orele 10 - 12, ora Moscovei, vor fi deschise coridoarele umanitare, garantând tuturor celor care vor ieși că nu vor fi uciși, a spus, duminică seara, generalul rus Mihail Mizintsev.

Ministerul rus al Apărării afirmă că Ucraina are termen până la primele ore ale zilei de 21 martie pentru a da un răspuns privind predarea Mariupol, potrivit agenției ruse de presă RIA.

„Depuneți armele”, a spus liderul militar rus Mihail Mizintsev rezistenței din Mariupol. El este directorul Centrului național rus pentru managementul apărării.

Comentariile sale au fost făcute într-un briefing distribuit de Ministerul Apărării, potrivit Reuters.

„S-a dezvoltat o catastrofă umanitară teribilă", a mai spus Mizintsev.

Politicieni ucraineni și occidentali și forțele de apărare au acuzat Rusia pentru catastrofa umanitară.

„Tuturor celor care depun armele le este garantată ieșirea în siguranță din Mariupol”, a adăugat liderul militar, precizând că luni, la ora 10.00, ora Moscovei, vor fi deschise coridoarele umanitare pentru ieșirea din Mariupol.

Practic, de la 10.00 până la 12.00, se propune organizarea unei ieșiri din oraș a militarilor ucraineni și a mercenarilor străini fără arme, în acest caz fiindu-le garantată viața. Apoi ar trebui să urmeze trecerea convoaielor umanitare în oraș și evacuarea civililor.

Reprezentanții ONU, OSCE, Crucea Roșie sunt invitați să însoțească această operațiune umanitară „pe teren”.

Ministerul Apărării face apel la Kiev să manifeste prudență și să desființeze instrucțiunile emise anterior care obligau rezistența din Mariupol să se sacrifice.

Ministerul Apărării insistă să primească un răspuns scris de la Kiev la propunerile făcute pe Mariupol înainte de ora 5 dimineața, relatează agenția rusă de presă RIA.

Separat, armata rusă face apel la autoritățile locale din Mariupol spunând că acum au dreptul să facă o alegere istorică.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a spus ferm că Ucraina nu va accepta niciun termen de pace care să îi compromită integritatea teritorială.

 

 

×
Subiecte în articol: Ucraina mariupol