x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama, îngrijorat de Biden. „Îmbătrânise și părea dezorientat”.

Obama, îngrijorat de Biden. „Îmbătrânise și părea dezorientat”.

de Redacția Jurnalul    |    20 Iul 2024   •   12:40
Obama, îngrijorat de Biden. „Îmbătrânise și părea dezorientat”.
Sursa foto: Hepta

Biden l-a surprins pe Obama cu starea sa de „dezorientare” la o strângere de fonduri din iunie, relatează The New York Times. Biden e supărat că Obama nu îl susține în timp ce liderii democrați îi cer să se retragă.

În timpul unui eveniment de strângere de fonduri de campanie din iunie, starea de dezorientare a președintelui Joe Biden în timp ce se afla pe scenă l-a „surprins” pe fostul președinte Barack Obama, a relatat The New York Times.

Evenimentul în cauză - o strângere de fonduri la Los Angeles găzduită de Jimmy Kimmel - a inclus un moment viral în care Obama părea că îl conduce pe Biden în afara scenei. La momentul respectiv, Casa Albă a respins ideea, afirmând că Biden s-a oprit pentru a aplauda, potrivit Business Insider.

Potrivit unui fost consilier anonim al lui Obama care a vorbit cu Times, fostul președinte a fost surprins de modul în care Biden „îmbătrânise și părea dezorientat”.

Raportul citează, de asemenea, persoane apropiate președintelui care descriu un Biden supărat, care se recuperează de COVID în casa sa din Delaware, în timp ce se luptă cu mai multe atacuri asupra capacității sale de a servi încă patru ani ca președinte.

Biden este foarte supărat pentru că Obama nu i-a venit în ajutor, potrivit Times. Acest resentiment provine parțial din faptul că Obama l-a descurajat pe Biden să candideze la președinție în 2016, pentru a face loc lui Hillary Clinton, a relatat Times.

Cu toate acestea, Times raportează, de asemenea, că Biden crede că Obama se află în spatele valului de democrați care îl îndeamnă să demisioneze, potrivit unor persoane apropiate președintelui. Mai multe informații indică faptul că Obama și-a exprimat îngrijorarea cu privire la capacitatea lui Biden de a-l învinge pe candidatul republican Donald Trump.

În culise, Biden analizează cum ar putea arăta o retragere din cursa pentru 2024, conform mai multor informații, dar vineri, echipa sa de campania a insistat că este aici pentru a rămâne.

„Este cea mai bună persoană pentru a-l înfrunta pe Donald Trump”, a declarat Jen O'Malley Dillon, președinta campaniei de realegere a lui Biden, la emisiunea „Morning Joe”.

Campania lui Biden se confruntă cu provocări: Strângeri de fonduri amânate și donații în scădere

Campania de realegere a președintelui american Joe Biden întâmpină dificultăți, conform unor surse democrate citate de Reuters.

În iunie, Biden a strâns 28 de milioane de dolari la o singură strângere de fonduri la Hollywood, găzduită de actorul George Clooney.

La sfârșitul lunii iunie, Biden a participat la o dezbatere dezastruoasă împotriva republicanului Donald Trump, ridicând semne de întrebare privind capacitatea sa de a câștiga alegerile sau de a-și îndeplini atribuțiile pentru încă patru ani.

Ca urmare, peste 10% dintre congresmenii democrați au cerut public ca Biden să renunțe la candidatură.

Campania lui Biden plănuia să strângă aproximativ 50 de milioane de dolari în iulie pentru fondul Biden Victory. Până vineri, 20 iulie, suma strânsă era sub jumătate din acest obiectiv.

Miercuri, 18 iulie, Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Apoi, mai multe surse democrate au dezvăluit că strângerile de fonduri planificate pentru săptămâna viitoare în Austin, Denver și California au fost amânate.

În aceeași zi, purtătorul de cuvânt al campaniei, Kevin Munoz, a negat informațiile, afirmând că strângerile de fonduri vor continua conform planului.

„Sursele Reuters sunt incorecte și așteptăm cu nerăbdare un program masiv de strângere de fonduri”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al campaniei, Kevin Munoz.

O sursă familiarizată cu situația a declarat că fostul comediant de noapte David Letterman va fi capul de afiș al unei strângeri de fonduri pentru Biden la domiciliul guvernatorului din Hawaii, Josh Green, în aproximativ 10 zile, un semn de progres pentru Biden.

Strângerea de fonduri de la megadonatori ar urma să scadă din iunie până în iulie din cauza faptului că multe dintre aceste persoane își iau concediu, a declarat vineri un oficial de campanie pentru Reuters. „Această poveste potrivit căreia strângerea de fonduri importante a secat este greșită”, a declarat oficialul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: obama biden dezorientat