x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 53. Oficialii din Mariupol resping ultimatumul rușilor

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 53. Oficialii din Mariupol resping ultimatumul rușilor

17 Apr 2022   •   08:17
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 53. Oficialii din Mariupol resping ultimatumul rușilor
Sursa foto: Hepta

Duminică, 17 aprilie 2022, este cea de-a 53-a zi de război în Ucraina.

Update Atac ucrainean in zona unui sat din Donetk

Update Lvov si Harkov. Monumentele victoriei si al maresalului Jukov au fost demolate

Lvov si Harkov. Monumentele victoriei si al maresalului Jukov au fost demolate pic.twitter.com/7onbkFSYUe

Update „Ocupanții ruși au tras în Duminica Floriilor asupra Catedralei Sfântul Hristos-Crăciun din Severodonețk" - șeful administrației regionale de stat Serhiy Haidai

Update Clubul de fotbal „Prykarpattya” din Ivano-Frankivsk a depus aproape jurământul și s-a alăturat Forțelor Armate ale Ucrainei!

Update 202 copii au fost uciși, iar alți 360 au fost răniți de la începutul invaziei Federației Ruse în Ucraina.

Update Cinci oameni și-au pierdut viața și 13 au fost răniți de un nou atac cu rachete asupra Harkivului, transmite suspilne.media.

Update Ucraina. Si un porc poate fi periculos

Update Atac cu rachete in Ivano Frankivsk

Update Surse neoficiale ucrainene spun ca pe toate podurile (cele care au mai ramas in picioare) au fost puse capcane de catre rusi. Pe un pod au fost gasite chiar 16 mine!

Update Luptatorii ucraineni sunt urmariti cu lovituri de mortier. La Mariupol

 

Update Atacuri, ieri seara, ale artileriei ucrainene asupra pozitiilor rusesti

Update Situatie catastrofala la Nikolaev. Oamenii nu mai au apa de mai multe zile. Asa ca folosesc izvoare,  apa din Nipru, baltile sau apa de ploaie scursa de pe acoperisuri

 

Update Ambuscade ale ucrainenilor in urma carora, potrivit comunicarii Azov, soldati rusi au fost luati  prizonieri, iar tehnica lor de lupta fost distrusa

 

 

 

Update Bombardamente rusesti aseara si acum in zona industriala a Harkovului

Update Forțele ucrainene vor continua să apere orașul în ciuda ultimatumului dat de Rusia, au declarat duminică oficialii din Mariupol.Un consilier al primarului din Mariupol a răspuns la cererea Ministerului rus al Apărării ca soldații ucraineni care încă mai opun rezistență într-o parte a orașului să se predea, spunând că forțele ucrainene continuă să lupte, anunță CNN.„În cursul serii (de sâmbătă), ocupanții au anunțat că vor oferi un coridor de predare pentru trupele rămase. Dar, începând de astăzi, apărătorii noștri continuă să țină apărarea", a declarat Petro Andriușcenko pe Telegram.

Update Autorităţile ucrainene au anunţat duminică suspendarea coridoarelor umanitare pentru evacuarea de civili din estul Ucrainei, din cauza faptului că nu s-a ajuns la un acord de încetare a focului cu armata rusă, informează AFP."În această dimineaţă, nu am reuşit să negociem cu ocupanţii un acord de încetare a focului asupra itinerariilor de evacuare. De aceea, din nefericire, nu vom deschide coridoare umanitare astăzi", duminică, a anunţat pe Telegram vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk. "Nu vom precupeţi niciun efort pentru ca aceste coridoare umanitare să fie reluate pe cât de repede posibil", a adăugat ea. Vereşciuk a cerut de asemenea deschiderea unui coridor de evacuare pentru militarii răniţi din oraşul Mariupol, devastat de lupte.

Update Un atac cu rachete care a avut loc la primele ore ale dimineţii de duminică a provocat distrugeri de infrastructură în oraşul Brovarî, lângă capitala ucraineană Kiev, a anunţat primarul acestui oraş, Igor Sapojko, într-o postare online, informează Reuters.Deocamdată nu există detalii cu privire la anvergura distrugerilor sau la potenţiale victime omeneşti.

Update Orașul Harkov a fost puternic bombardat. Din informațiile existente până acum, doi oameni a murit și 18 sunt răniți, după ce proiectilele au căzut peste zona centrală a orașului. 

Este al doilea atac în două zile care vizează zonele rezidențiale.

10 oameni au murit și 35 au fost răniți în urma unui tir cu rachete.

Noapte agitată în Ucraina: Explozie la Kiev, alarme în aproape toată țara

O explozie s-a produs noaptea trecută la Kiev în timp ce alarmele de atac aerian au fost auzite în numeroase orașe ale Ucrainei, anunță Reuters.

Pentru a doua zi consecutiv, o explozie a putut fi auzită la Kiev, potrivit presei locale.

În timpul nopții, sirenele de raid aerian au sunat în aproape toată Ucraina.

Autoritățile nu au oferit încă nicio explicație oficială pentru explozie și pentru alarmele de atac aerian.

×
Subiecte în articol: Ucraina