x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 61. Regiunea Lugansk a rămas fără electricitate din cauza bombardamentelor rusești

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 61. Regiunea Lugansk a rămas fără electricitate din cauza bombardamentelor rusești

25 Apr 2022   •   08:41
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 61. Regiunea Lugansk a rămas fără electricitate din cauza bombardamentelor rusești
Sursa foto: Hepta

Luni, 25 aprilie 2022, este cea de-a 61-a zi de război în Ucraina

Update Armata rusă a preluat controlul asupra clădirii Consiliului orașului Herson. Toți lucrătorii care se aflau în clădire la acel moment au fost rugați să părăsească sediul, anunță presa ucraineană.

Update Forțele de apărare aeriană din regiunea Harkov a doborât, pe 25 aprilie, un avion rusesc. Potrivit Comandamentului Aerien „Vostok”, conform datelor preliminare, avionul doborât era un „Su-34”.

Update Regiunea Lugansk a rămas fără electricitate din cauza atacului trupelor ruse asupra substației electrice din Kremen, a anunțat șeful administrației regionale Serghei Gaidai.

Update Un luptator din cadrul rezistentei de la Azovstal a incercat sa scape din incercuirea trupelor rusesti deghizat in femei

 

 

Update Un nou sistem greu de rachete - Prometeu - va fi livrat trupelor ruse din Ucraina. Anunțul a fost facut de autoritațile de la Moscova

Update Tehnica de lupta ruseasca continua sa devina trofee pentru luptatorii ucraineni

 

Update Atacuri cu sistemul Fagot in lupta de gherila pe care o duc aparatorii ucraineni. Un vehicul rusesc a fost distrus

Update Ministerul rus al Apărării anunță că, în ultimele 12 ore, trupele ruse au lovit 56 de unități militare ucrainene.

Apărarea antiaeriană rusă a doborât 13 drone ucrainene în regiunile Harkov și Herson, mai anunță Ministerul rus al Apărării.

Update Imagini cu impact emotional! Multe zone din Ucraina au devenit periculoase din cauza minelor si capcanelor explozive. In filmare, un soldat calca pe o mina

 

 

Update Intr-o localitate din estul Ucrainei - Yasinovatia - s-au dus lupte chiar si in momentul in care, la biserica, preotii imparteau Lumina Sfanta. In imagini se vede rezultatul confruntarilor

Update Noi trupe de blindate rusesti au intrat in aceasta dimineata in estul Ucrainei

 

Update Aseară, Forțele Armate Ucrainene au răspuns atacurilor rusești și au lansat rachete asupra orasului Briansk din vestul Federației Ruse

 

 

 

 

Update Ramzan Kadirov, liderul cecen a publicat aceste imagini chiar ieri seara, de Paste. Mesajul acestuia este urmatorul:
De îndată ce ukrofasciștii scot capul afară, devine o adevărată sărbătoare pentru unitățile de putere cecene. Reacție fulgeră, foc coordonat - și inamicul își da deja spiritul blestemat.

America și Europa doreau să slăbească forțele armate ruse din Ucraina, dar au obținut exact efectul opus. Mă bucur că regretă. Până la urmă, în orice caz, victoria va fi a noastră!

 

 

Update Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunță că trupele ruse continuă să avanseze și încearcă să stabilească controlul deplin asupra regiunilor Donețk și Lugansk.

Pe teritoriul regiunilor Donețk și Lugansk în ultima zi au fost respinse șapte atacuri ale trupelor ruse. au fost distruse 13 tancuri, trei sisteme de artilerie, 17 vehicule blindate, patru vehicule blindate de luptă și optsprezece vehicule ale trupelor rusești.

Update Secretarul de Stat american, Antony Blinken, și secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, s-au întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski în Ucraina, a confirmat un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat, potrivit agenției Reuters, citată de The Guardian.

Cei doi oficiali au profitat de prima vizită a reprezentanților SUA în Ucraina de la invazia Rusiei în urmă cu două luni, pentru a anunța revenirea treptată a diplomaților americani în această țară și numirea unui nou ambasador.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, și secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, au promis, de asemenea, o nouă asistență în valoare de 713 milioane de dolari pentru guvernul lui Zelenski și pentru țările din regiune.

Oficialii au refuzat solicitările presei de a-i însoți pe cei doi în Ucraina, invocând probleme de securitate.

Austin își va continua călătoria în Germania, unde va primi omologi din peste 20 de țări și pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la baza aeriană americană de la Ramstein, pentru a discuta despre nevoile de apărare ale Ucrainei, a mai spus un oficial al Pentagonului.

 

 

×
Subiecte în articol: ucraina