x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Loveşte ţiganul!" - joc cu premii pentru italieni

"Loveşte ţiganul!" - joc cu premii pentru italieni

de Carmen Plesa    |    10 Feb 2011   •   13:23
"Loveşte ţiganul!" - joc cu premii pentru italieni

Loveşti ţiganul şi eşti punctat! Cu cât maşina cu care participi la "vânătoarea" de ţigani e mai mare şi mai puternică, cu atât eşti mai bine punctat. Însă nu sunt excluşi din cursă nici participanţii cu alte mijloace de transport.  "Se poate participa şi cu bicicleta, trebuie doar să treci peste ei de mai multe ori", îndeamnă Forza Nuova, o formaţiune italiană extremistă, care promovează acest joc virtual pe pagina sa de Facebook.

Deranjaţi că primarul Romei, Gianni Alemanno, a plătit pentru funeraliile copiilor romi morţi într-un incendiu duminică, cei de la Forza Nuova au îndemnat ca şi edilul să fie "vânat" în joc. Cei care îl lovesc pe primar primesc "un premiu special", a anunţat Forza Nuova Roma Sud, pe Facebook.

Tema romilor a generat mult interes printre cei care au intrat pe profilul de Facebook al formaţiunii, a remarcat şi Corriere della Sera, citând una din reacţiile la informaţia despre cei patru copii morţi în incendiu. "Da' poate o să crape toţi ţiganii naibii", a scris unul dintre utilizatori.
Mai mulţi politicieni italieni au condamnat cele publicate de Forza Nuova şi au cerut ministrului de Interne să ia măsuri împotriva celor care incită la violenţă rasială.

Potrivit datelor date astăzi publicităţii de Comisia extraordinară pentru drepturile omului din Senatul italian, opinia majorităţii italienilor cu privire la romi nu e însă prea blândă.

Astfel, 92% dintre italieni cred că romii trăiesc din furturi şi-şi exploatează copii. 84% cred că romii sunt nomazi, iar 83% consideră că romii trăiesc în tabere abuzive pentru că aşa le place. Aproape jumătate din italienii intervievaţi cred că în Italia sunt 1-2 milioane de romi, deşi cifrele oficiale arată că numărul acestora se ridică la 170.000 de persoane.

×