x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lovitură de teatru în cazul Pistorius: polițistul care îl acuză de crimă cu premeditare pe atlet va fi judecat, la rândul său, pentru omor!

Lovitură de teatru în cazul Pistorius: polițistul care îl acuză de crimă cu premeditare pe atlet va fi judecat, la rândul său, pentru omor!

21 Feb 2013   •   11:55
Lovitură de teatru în cazul Pistorius: polițistul care îl acuză de crimă cu premeditare pe atlet va fi judecat, la rândul său, pentru omor!
Hilton Botha, detectivul – lider al echipei de polițiști care au adunat probele ce îl incriminează pe atletul sudafrican paralimpic și olimpic Oscar Pistorius, va fi judecat pentru tentativă de omor, informează BBC News.
Purtătorul de cuvânt al Poliției sudafricane, Neville Malila a declarat că procesul lui Botha ar fi trebuit să înceapă în luna mai 2013. Acuzațiile au fost, inițial, retrase, dar, ulterior, procurorii s-au răzgândit. Încă nu s-a stabilit dacă, în urma acestei situații, Botha va fi retras din procesul în care este acuzat Pistorius.
Cu doi ani în urmă, Botha și alți doi colegi au deschis focul asupra unui microbuz-taxi, punând în pericol viața pasagerilor. Cei trei au fost arestați atunci, dar au fost eliberați la scurt timp și urma să fie cercetați și judecați în stare de libertate.
Procurorii din cazul Pistorius susțin că nu aveau cunoștință de acuzațiile la adresa lui Botha.
Oscar Pistorius și-a ucis iubita, pe fotomodelul Reeva Steenkamp, cu patru focuri de armă. Incidentul s-a petrecut în locuința celor doi, pe 14 februarie, chiar de Ziua Îndrăgostiților. Pistorius pretinde că a fost o eroare, crezând că trage într-o persoană care a pătruns ilegal în locuință. Poliția a prezentat, însă, probe care creditează varianta crimei cu premeditare.

×