x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lovitură pentru Donald Trump. Trădat de propriul avocat?

Lovitură pentru Donald Trump. Trădat de propriul avocat?

20 Iul 2018   •   21:40
Lovitură pentru Donald Trump. Trădat de propriul avocat?

Michael Cohen, fostul avocat al preşedintelui american Donald Trump, ar fi înregistrat în secret o conversaţie pe care ei au avut-o înainte de alegerile prezidenţiale din 2016, în care ei discutau despre plata unei foste starlete Playboy ce a susţinut că a avut o relaţie cu Trump şi căreia acesta din urmă dorea să-i cumpere tăcerea printr-un acord de confidenţialitate, scrie publicaţia The New York Times în ediţia de vineri, preluată de agenţiile Reuters şi EFE. 

Potrivit cotidianului menţionat, FBI-ul a găsit acea înregistrare în timpul unei percheziţii efectuate în biroul lui Michael Cohen în cadrul unei anchete pentru fraudă fiscală şi bancară, ce nu are legătură cu Trump, dar şi a anchetei privind plăţile ce ar fi fost efectuate de acesta din urmă pentru a cumpăra tăcerea unor femei cu care ar fi avut relaţii extraconjugale, în special cazul actriţei de filme pentru adulţi, Stormy Daniels, căreia magnatul imobiliar i-ar fi oferit, prin intermediul lui Cohen, 130.000 de dolari. 

Discuţia înregistrată făcea referire la Karen McDougal, fostă starletă Playboy care, în august 2016 a vândut, pentru 150.000 de dolari, către American Media Inc, editorul săptămânalului The National Enquirer, povestea unei relaţii pe care preşedintele Trump a negat-o. Karen McDougal a afirmat că a avut o relaţie "romantică de zece luni în 2006 şi 2007" cu Donald Trump, aşadar cu câteva luni după căsătoria acestuia din urmă cu Melania. 

Existenţa acestei înregistrări a fost confirmată publicaţiei The New York Times de un alt avocat al lui Trump, fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani, care afirmă că în final nu a fost efectuată nicio plată pentru un acord de confidenţialitate cu Karen McDougal. AGERPRES

×