x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Deznodamant tragic in cazul luarii de ostatici din Bangladesh: Sunt zeci de morti si raniti!

Deznodamant tragic in cazul luarii de ostatici din Bangladesh: Sunt zeci de morti si raniti!

02 Iul 2016   •   10:12
Deznodamant tragic in cazul luarii de ostatici din Bangladesh: Sunt zeci de morti si raniti!

Douăzeci de cetăţeni străini au fost ucişi în luarea de ostatici asupra unui restaurant din capitala Bangladeshului, frecventat de diplomaţi şi expatriaţi, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt al armatei acestei ţări, informează Reuters, DPA şi AFP.

Majoritatea ostaticilor care au fost ucişi sunt cetăţeni italieni sau japonezi, potrivit AFP.

De asemenea, potrivit generalului de brigadă Naim Asraf Chowdhury, în asaltul pe care l-au întreprins sâmbătă asupra restaurantului pentru a-i elibera pe ostatici, comandourile forţelor de securitate au ucis şase terorişti.

Totodată, generalul de brigadă a subliniat că 13 ostatici, printre care un cetăţean japonez şi doi srilankezi, au fost eliberaţi.

Forţele armate ale Bangladeshului au anunţat încheierea operaţiunii pentru salvarea ostaticilor, după 12 ore din momentul în care persoane înarmate au intrat, vineri seara, în restaurantul Holey Artisan Bakery din Dhaka, local popular în rândul străinilor.

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat la scurt timp atacul şi luarea de ostatici. "Comandouri ale SI au atacat un restaurant frecventat de străini în oraşul Dhaka, în Bangladesh", a anunţat agenţia de presă Amaq, apropiată organizaţiei jihadiste, într-un comunicat difuzat pe reţelele de socializare. Atacul a făcut "peste 20 de morţi de diferite naţionalităţi", a mai afirmat Amaq, difuzând fotografii ce prezentau trupuri însângerate, care nu au putut fi autentificate.

Sursa: AGERPRES

×