x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lukașenko acuză Occidentul că finanțează protestele opoziției din Belarus

Lukașenko acuză Occidentul că finanțează protestele opoziției din Belarus

19 Aug 2020   •   15:41
Lukașenko acuză Occidentul că finanțează protestele opoziției din Belarus
Sursa foto: Hepta

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a acuzat, miercuri, Occidentul că finanțează protestele opoziției, relatează EFE.

Pe de altă parte, Lukașenko a interzis intrarea în țară a 17 ziariști străini, sub pretextul că nu aveau acreditări pentru a-și desfășura activitatea pe teritoriul Belarusului.

„State occidentale declară direct și fățiș, fără să se ascundă, că strâng resurse și le trimit în Belarus”, a declarat președintele Lukașenko, citat de agenția oficială BELTA, în cadrul unei reuniuni a Consiliul de Securitate Belarus.

Președintele Republicii Belarus a mai declarat că Occidentul ar trebui să privească prima dată spre protestele din Franța, SUA, Germania și alte țări din Europa.

„Înainte să arate cu degetul spre noi, ar trebui să pună pe agenda reuniunilor lor vestele galbene din Franța și revoltele îngrozitoare din SUA. Aș vrea ca ei mai întâi de toate, să ia în discuție protestele împotriva măsurilor de izolare anti-coronavirus din Germania și din alte țări din Europa. Au o sumedenie de probleme. Nu ar trebui să arate spre Belarus pentru a distrage atenția de la problemele care există în Franța, în SUA, în Germania și așa mai departe”, a declarat Lukașenko, potrivit dpa.

 

×
Subiecte în articol: aleksandr lukasenko belarus proteste