x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Mă relaxam în baie uitându-mă la un film pe laptop." Ce s-a întâmplat câteva minute mai târziu a îngrozit-o

"Mă relaxam în baie uitându-mă la un film pe laptop." Ce s-a întâmplat câteva minute mai târziu a îngrozit-o

21 Iun 2013   •   09:09
"Mă relaxam în baie uitându-mă la un film pe laptop." Ce s-a întâmplat câteva minute mai târziu a îngrozit-o
Rachel Hyndman s-a decis să se relaxeze în baie urmărind un film, când ceva a speriat-o de moarte.

Camera web a laptopului a pornit brusc şi tânăra şi-a dat seama că nu mai avea controlul asupra calculatorului. “M-am speriat îngrozitor când mi-am dat seama că alţii se uitau la mine fără ca eu să ştiu. M-am întrebat cât de des mi s-a întâmplat asta până acum. Ma vedeau în momentele intime”, spune studenta.

Rachel şi-a dat seama că nişte hackerii deţineau controlul asupra calculatorului ei şi s-a gândit să meargă la poliţie, dar apoi s-a gândit că oamenii vor râde de ea când le va spune ce s-a întâmplat.

Metoda folosită de hackeri se numeşte “ratting” şi constă în trimiterea unui virus online, care îi ajută apoi să deţină controlul asupra unui calculator fără ca proprietarul să-şi dea seama. Ei pot să pornească în secret camera web şi să spioneze persoana. Virusul ajunge în calcualtor prin descărcarea unui software, despre care proprietarul nu banuieşte că ar fi riscant. De obicei, mesajul cere persoanei vizate să dea click pe un link, pentru a vedea o poză sau pentru a asculta o melodie. După instalarea virusului, hackerul poate controla calculatorul oricând doreşte.

Un hacker de 16 ani din Londra a declarat procurorilor că a reuşit în acest fel să controleze peste 100 de calculatoare. “Riscul de a fi prins nu este foarte mare. Eu ma distrez. Le trimit oamenilor poze înfricoşătoare şi mă uit la ei cum se sperie când le văd. Pe mine nu ma interesează pornografia, dar pe alţii da”, a declarat tânărul pentru Daily Mail.

×
Subiecte în articol: relaxare\ baie film laptop hackeri