x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron a exprimat preocupare privind situaţia de la Centrala nucleară Zaporojie şi a cerut inspecţii

Macron a exprimat preocupare privind situaţia de la Centrala nucleară Zaporojie şi a cerut inspecţii

16 Aug 2022   •   20:27
Macron a exprimat preocupare privind situaţia de la Centrala nucleară Zaporojie şi a cerut inspecţii
Sursa foto: Agerpres

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a exprimat preocupare, în conversaţia cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, în legătură cu situaţia de la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie, cerând retragerea trupelor ruse şi inspecţii internaţionale, anunţă Palatul Élysée.

"În legătură cu situaţia de la Centrala nucleară Zaporojie, preşedintele Republicii a exprimat preocupare în legătură cu ameninţările pe care prezenţa, acţiunile forţelor armate ruse, contextul războiului şi confruntările armate le generează asupra siguranţei şi securităţii instalaţiilor nucleare ucrainene şi a cerut retragerea forţelor. Preşedintele susţine propunerea directorului general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică de a trimite o misiune la faţa locului în cel mai scurt timp, cei doi preşedinţi făcând un schimb de idei despre modalităţile unei astfel de misiuni", transmite Preşedinţia Franţei, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Emmanuel Macron şi Volodimir Zelenski au discutat şi despre exporturile de cereale ucrainene, "indispensabile pentru securitatea alimentară mondială", salutând continuarea acordului care permite exporturile pe cale maritimă. "De altfel, Franţa continuă susţinerea pentru eforturile europene în cadrul culoarelor de solidaritate pentru exporturile de cereale ucrainene pe căi rutiere şi fluviale", subliniază Palatul Élysée.

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron