x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron condamnă atacul de la Pittsburgh

Macron condamnă atacul de la Pittsburgh

28 Oct 2018   •   10:30
Macron condamnă atacul de la Pittsburgh

Preşedintele francez Emmanuel Macron a condamnat cu fermitate sâmbătă actul de antisemitism comis la Pittsburgh, în Pennsylvania, nord-estul Statelor Unite, potrivit unui mesaj postat pe Twitter, relatează AFP. 

"Gândurile mele pentru victime şi sprijinul meu pentru cei apropiaţi lor", a adăugat Macron în mesaj. 

Macron s-a aflat sâmbătă la Istanbul, unde a participat la un summit consacrat crizei din Siria alături de liderii Turciei, Rusiei şi Germaniei. 

După atacul de la Pittsburgh, ministrul de interne francez, Christophe Castaner, a declarat că a cerut prefecţilor să sporească măsurile de supraveghere în jurul sinagogilor. 

"Am cerut prefecţilor să sporească vigilenţa în jurul sinagogilor şi a evenimentelor programate pentru acest weekend", a scris ministrul într-un mesaj postat pe Twitter. 

''Antisemitismul ucide. Antisemitismul nu are frontiere. Atacul comis la Pittsburgh este dovada tragică a acestui fapt. În Pennsylvania, ca şi în ţara noastră, rămânem uniţi împotriva urii", a scris Castaner pe Twitter, exprimându-şi '' solidaritatea cu poporul american". 

Unsprezece persoane au fost ucise şi şase rănite sâmbătă dimineaţa când un bărbat de 46 de ani, Robert Bowers, a deschis focul asupra credincioşilor aflaţi într-o sinagogă din Pittsburgh. Acesta este cel mai violent atac antisemit comis în Statele Unite ale Americii în ultimele decenii.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: emmanuel macron pittsburgh atac armat