x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Atenţionare călătorie Republica Elenă privind protestele agricultorilor

MAE: Atenţionare călătorie Republica Elenă privind protestele agricultorilor

23 Ian 2017   •   22:26
MAE: Atenţionare călătorie Republica Elenă privind protestele agricultorilor

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Republica Elenă asupra acţiunilor preliminare de protest ale asociaţiilor agricultorilor greci, demarate luni, şi în legătură cu faptul că sunt anunţate, în continuare, măsuri ample de protest şi blocarea principalelor autostrăzi din Grecia.

Conform unui comunicat de presă remis luni AGERPRES, acţiunile de protest au început prin blocarea DN Patra-Corint, în zona oraşului Aigio, în nordul Peloponezului, de către zeci de tractoare şi camioane, pe o durată de aproximativ o oră şi treizeci de minute.

Ulterior, fermierii şi crescătorii de animale au blocat "Autostrada Ionia", în apropierea oraşului Arta, pentru o durată nedeterminată, circulaţia rutieră fiind deviată pe rute ocolitoare.

Fermierii au organizat un alt blocaj în oraşul Louros, din prefectura Preveza. Aceştia au ocupat, de asemenea, străzile din insulele Zakynthos, Chania, Veria şi anumite zone din Grecia Centrală. În Veria, în nordul Greciei, fermierii au ocupat, cu vehiculele agricole, spaţiul din faţa primăriei, după care s-au deplasat spre o intersecţie din Kouloura, cu obiectivul de a o bloca, menţionează comunicatul citat.

În acelaşi timp, fermierii din regiunea Ilia au comasat camioane şi maşini agricole la intersecţia Amaliada a DN Patra-Pyrgos, fără să blocheze încă drumul.

"Sunt anunţate, în continuare, măsuri ample de protest şi blocarea principalelor autostrăzi din Grecia, în special în regiunile Tesalia (Trikala, Karditsa), Macedonia Centrală, Peloponez (Ahaia), Epir, sudul insulei Creta şi Grecia de Vest", se arată în comunicatul MAE.

Fermierii din regiunile Tracia şi Macedonia de Est nu s-au raliat, încă, la proteste, menţionează sursa citată.

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Atena +306980833448.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.atena.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie".

Sursa - AGERPRES

×