x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE - Atentionare de calatorie in Bosnia-Hertegovina

MAE - Atentionare de calatorie in Bosnia-Hertegovina

04 Feb 2015   •   16:33

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români, care se află sau se deplasează pe teritoriul Republicii Bosnia şi Herţegovina, asupra faptului că, urmare a împlinirii a unui an de zile de la protestele violente din Bosnia şi Herţegovina, din data de 7 februarie 2014, asociaţii civice şi organizaţii non-guvernamentale locale au anunţat acţiuni paşnice de protest, în zilele de 7 şi 8 februarie 2015.

Conform datelor furnizate de autorităţile locale, marşuri de protest vor avea loc în capitala Sarajevo, precum şi în alte mari oraşe, respectiv Zenica, Tuzla, Mostar şi Bihac, acestea desfăşurându-se în zonele centrale ale oraşelor, ceea ce ar putea genera blocaje ale traficului şi întârzieri ale mijloacelor de transport în comun.
Autorităţile din Bosnia şi Herţegovina estimează o prezenţă de aproximativ 500 de manifestanţi în Sarajevo și între 1000 şi 2000 în localitățile Tuzla şi Zenica.

MAE recomandă cetăţenilor români care se află în oraşele Sarajevo, Zenica, Tuzla, Mostar şi Bihac sau care doresc să tranziteze Bosnia şi Herţegovina, să evite zonele respective în zilele de 7 şi 8 februarie 2015.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români ca, înainte de a călători în Republica Bosnia şi Herţegovina, să consulte site-ul www.mae.ro pentru informaţii actualizate.
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei pentru telefoane mobile inteligente „Călătoreşte în siguranţă” şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”

×