x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE. Atentionare de calatorie in Spania, conditii meteorologice nefavorabile

MAE. Atentionare de calatorie in Spania, conditii meteorologice nefavorabile

04 Feb 2015   •   18:43

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Spaniei asupra faptului că Agenția de Stat pentru Meteorologie din cadrul Ministerului spaniol pentru Agricultură, Alimentație și Mediu a emis o avertizare, valabilă pentru perioada 4 -10 februarie 2015, referitoare la existența unor condiții meteorologice nefavorabile.

În acest interval, o masă de aer foarte rece va traversa atât zona peninsulară a Spaniei, cât și insulele Baleare și va avea drept efect o scădere a temperaturilor, mult sub media normală pentru această perioadă, putând să se ajungă până la minus 10°C, în special în partea de nord a țării.

Fenomenul va produce căderi abundente de lapoviță și ninsoare, mai ales în zona Cantabriei, în Baleare și în Catalunia, însoțite de intensificări semnificative ale vântului și de apariție a poleiului, fapt ce va îngreuna traficul rutier, cu precădere în zonele de deal și de munte din nordul Spaniei.

MAE recomandă cetăţenilor români să se informeze în permanenţă cu privire la situaţia traficului (http://www.euskalmet.euskadi.net/meteorologia, http://www.aemet.es), a restricţiilor existente, precum şi la alertele meteorologice emise de către autorităţile spaniole şi să adopte o conduită preventivă în trafic.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Regatului Spaniei să consulte pagina de internet www.mae.ro, pentru informaţii actualizate privind evoluţia condiţiilor meteorologice şi de trafic din această ţară.

×