x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE urmăreşte cu atenţie evoluţia evenimentelor din Egipt şi cere părţilor implicate să evite violenţele

MAE urmăreşte cu atenţie evoluţia evenimentelor din Egipt şi cere părţilor implicate să evite violenţele

04 Iul 2013   •   17:36

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă într-un comunicat de presă poziţia faţă de recentele evenimente ce au avut loc în Egipt, condamnând orice formă de violenţă şi exprimându-şi speranţele în reluarea procesului de tranziţie democratică.

Redăm integral comunicatul MAE.
"Ministerul Afacerilor Externe urmăreşte cu mare atenţie evoluţiile curente din Egipt şi face apel la părţile implicate să facă dovadă de reţinere şi să evite escaladarea violenţelor.
Ministerul Afacerilor Externe exprimă speranţa că se va reveni cât mai curând la ordinea constituţională şi că procesul de tranziţie democratică va fi reluat.
România condamnă orice formă de violenţă, îşi exprimă regretul pentru pierderile de vieţi omeneşti cauzate de violenţele din ultimele zile şi reiterează necesitatea respectării drepturilor fundamentale ale omului şi libertăţilor cetăţeneşti.
Ambasada României la Cairo este în contact cu cetăţenii români prezenţi în Egipt şi este pregătită să acţioneze în funcţie de situaţie pentru a le acorda ajutorul necesar, în caz de nevoie."

×
Subiecte în articol: Egipt