x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Aglomeraţie la frontiera danezo-germană! Verificarea documentelor a devenit obligatorie

MAE: Aglomeraţie la frontiera danezo-germană! Verificarea documentelor a devenit obligatorie

24 Feb 2016   •   15:40
MAE: Aglomeraţie la frontiera danezo-germană! Verificarea documentelor a devenit obligatorie
Sursa foto: Paşaport biometric România / wikipedia.org

Durata controalelor la frontiera danezo-germană a crescut ca urmare a introducerii, de către Danemarca, a obligativităţii de verificare a documentelor de călătorie ale pasagerilor, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-o alertă de călătorie remisă, miercuri, AGERPRES.

Potrivit MAE, intrarea în Danemarca va fi permisă doar persoanelor care prezintă spre verificare acte de identitate valabile.

Cetăţenilor români li se recomandă să se asigure că, în timpul călătoriei în Danemarca, deţin în permanenţă asupra lor un document de identitate naţional valabil - paşaport sau carte de identitate.

Sursa citată precizează că măsura este valabilă până pe 4 martie şi face parte din programul de gestionare a afluxului de refugiaţi în Danemarca şi Suedia.

"De asemenea, autorităţile daneze au avertizat că procedurile de verificare ale actelor de identitate ale pasagerilor ar putea duce la întârzieri ale mijloacelor de transport feroviare, maritime şi rutiere (în special autobuze)", se mai arată în comunicatul ministerului.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: mae frontieră danemarca germania documente