x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mahmoud Abbas vrea reluarea negocierilor israelo-palestiniene pe baza planului a două state

Mahmoud Abbas vrea reluarea negocierilor israelo-palestiniene pe baza planului a două state

23 Sep 2022   •   20:50
Mahmoud Abbas vrea reluarea negocierilor israelo-palestiniene pe baza planului a două state
Sursa foto: Hepta

Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, a cerut, în discursul rostit la Adunarea Generală a ONU, reluarea negocierilor de pace cu Israelul pe baza soluţiei coexistenţei a două state, israelian şi palestinian, după ce premierul israelian, Yair Lapid, s-a declarat favorabil acestui plan.

"Adevăratul test de credibilitate şi seriozitate asupra acestei poziţii este ca Guvernul israelian să revină imediat la masa negocierilor de pace", a afirmat Mahmoud Abbas, vineri, de la tribuna Adunării Generale a Naţiunilor Unite.

Liderul palestinian a denunţat ocupaţia israeliană şi "regimul de tip apartheid", conform agenţiei Reuters. "Încrederea noastră în obţinerea păcii pe baza justiţiei şi legislaţiei internaţionale se diminuează, din păcate, din cauza politicilor de ocupaţie israeliene", a subliniat Mahmomud Abbas.

Negocierile de pace israelo-palestiniene sunt suspendate din anul 2014, iar tensiunile s-au amplificat în ultimii ani.

Premierul israelian interimar, Yair Lapid, a afirmat joi, în discursul rostit la aceeaşi reuniune ONU, că soluţia coexistenţei a două state, israelian şi palestinian, ar fi "lucrul corect", dar a avertizat că Israelul nu ar permite ca viitorul stat palestinian să fie "o altă bază teroristă".

(sursa: Mediafax)

×