x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Maia Sandu a trimis Parlamentului un proiect de lege care prevede confiscarea averilor ilicite

Maia Sandu a trimis Parlamentului un proiect de lege care prevede confiscarea averilor ilicite

02 Feb 2022   •   16:38
Maia Sandu a trimis Parlamentului un proiect de lege care prevede confiscarea averilor ilicite
Sursa foto: Hepta

Un proiect de lege din Republica Moldova prevede confiscarea averilor ilicite. Acesta a fost trimis în Parlament de președintele țării, Maia Sandu, transmite Radio Europa Liberă.

"Legea actuală conţine un obstacol care îngreunează procedura de confiscare a bunurilor celor care s-au îmbogăţit ilicit şi le dă posibilitate să-şi păstreze averile. De facto, aceştia rămân în posesia averilor prin transferul lor către persoane terţe. Proiectul de lege propus Parlamentului vine să elimine această lacună", a scris Maia Sandu pe Facebook.

Acesta face parte din măsurile luate de autorități pentru combaterea corupției. 
"Vor continua şi eforturile de reformare a justiţiei, pentru ca normele legale să fie aplicate în raport cu toţi, fără excepţie", spune aceasta.

Procurori de la Procuratura Anticorupţie a R.Moldova, împreună cu ofiţeri ai Serviciului de Informaţii şi Securitate şi ai Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale, fac percheziții la mai mulți foşti parlamentari. Acestea fac parte din investigațiile faptelor de îmbogăţire ilicită a 13 foşti deputaţi ai Parlamentului, fiind vizate 47 de bunuri imobile şi 13 autoturisme.

Cheltuielile foştilor deputaţi depăşesc veniturile legale ale acestora.

×