x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Maia Sandu cere comunității internaționale să își sporească presiunile asupra Rusiei pentru a opri războiul

Maia Sandu cere comunității internaționale să își sporească presiunile asupra Rusiei pentru a opri războiul

de Redacția Jurnalul    |    05 Dec 2022   •   21:00
Maia Sandu cere comunității internaționale să își sporească presiunile asupra Rusiei pentru a opri războiul
Sursa foto: Hepta

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a cerut luni comunității internaționale să își sporească presiunile asupra Rusiei pentru a opri războiul.

Maia Sandu a condamnat luni atacurile repetate ale Rusiei asupra cetățenilor, facilităților civile și infrastructurii critice din Ucraina.

„Comunitatea internațională ar trebui să își consolideze presiunea asupra Rusiei pentru a opri războiul. Numai astfel putem pune capăt suferinței și pierderii de vieți omenești”, a scris pe Twitter președinta Republicii Moldova.

Și premierul Natalia Gavrilița a condamnat luni atacurile din Ucraina și a spus că Moldelectrica a anunțat despre perturbații în sistemul energetic care ar putea duce la posibile deconectări.

„Vă rugăm să urmați recomandările organelor abilitate și să rămâneți în siguranță. Atât eu, cât și colegii mei depunem toate eforturile ca să ținem situația sub control și să nu admitem riscuri pentru pentru oamenii noștri. Condamn cu fermitate aceste atacuri brutale asupra unor ținte civile din Ucraina și reiterez deplina noastră solidaritate cu poporul ucrainean în aceste clipe grele”, a spus Gavrilița.

Luni, o rachetă a fost descoperită într-o livadă din apropierea orașului Briceni, din Republica Moldova.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: maia sandu presiuni