x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Maia Sandu: Republica Moldova a transmis Uniunii Europene chestionarul completat pentru aderare

Maia Sandu: Republica Moldova a transmis Uniunii Europene chestionarul completat pentru aderare

22 Apr 2022   •   15:30
Maia Sandu: Republica Moldova a transmis Uniunii Europene chestionarul completat pentru aderare
Sursa foto: Hepta

Republica Moldova a transmis vineri Uniunii Europene chestionarul completat pentru aderare, a anunțat președintele Maia Sandu.

„Republica Moldova a transmis astăzi Uniunii Europene chestionarul completat pentru aderare, pe care l-am primit de la Bruxelles pe data de 11 aprilie. Astfel țara noastră face încă un pas înainte pe calea integrării europene a Republicii Moldova”, a scris pe Facebook președintele Republicii Moldova.

Chestionarul completat a fost transmis Ambasadorului UE la Chișinău de prim-ministral Natalia Gavrilița, în cadrul unei ceremonii la Președinție cu participarea membrilor Comisiei pentru integrare europeană, creată vineri prin decret prezidențial, susține Maia Sandu.

Comisia întrunește reprezentanți ai instituțiilor de stat și ai societății civile și va coordona eforturile de pregătire a țării pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„Realizarea acestui proiect presupune multă muncă și mobilizarea întregii societăți. Dar suntem pregătiți pentru asta, pentru că vrem să oferim cetățenilor un trai mai bun, cu mai multe oportunități, într-o societate democratică. O țară mică și vulnerabilă, Moldova poate avea un viitor mai sigur, pașnic și prosper, în familia statelor membre ale Uniunii Europene”, a mai scris Maia Sandu pe rețeaua de socializare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: maia sandu