x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MÂINI-OGLINDĂ: Un băieţel de patru ani suferă de o boală rară care face ca o mână să imite exact ce face cealaltă!

MÂINI-OGLINDĂ: Un băieţel de patru ani suferă de o boală rară care face ca o mână să imite exact ce face cealaltă!

05 Noi 2012   •   09:24
MÂINI-OGLINDĂ: Un băieţel de patru ani suferă de o boală rară care face ca o mână să imite exact ce face cealaltă!

Ethan Burn are patru ani şi a fost salvat de propriile mâini. Băieţelul suferă de o afecţiune extrem de rară care face ca orice mişcare a uneia dintre mâini să fie imitată exact de cealaltă. Când ridică un obiect cu o mână, cealaltă mână copiază aceeaşi mişcare, scrie Daily Mail.

Această afecţiune i-a atras atenţia lui Orme când Ethan avea patru luni, însă diagnosticul a fost pus când băieţelul a împlinit patru ani.

"Am observat că atunci când puneam în mâna lui Ethan o minge cealaltă mâna imita gestul cu exactitate. Când l-am dus la medic, mi s-a spus că Etan nu are nimic", spune femeia.

La vârsta de doi ani, Orme l-a dus pe Ethan la cabinetul medical din cadrul grădiniţei unde lucra pentru a investiga problema.

"A fost o uşurare când am văzut că cineva ia în serios această problemă. Cei de acolo au spus că este vorba despre un caz interesant şi ne-a trimis la spital pentru a face mai multe inveszigaţii", mai spune mama băiatului.

În decembrie 2010, după numeroase analize, medicii aveau să le dea soţilor Burn o veste îngrozitoare. Ei au descoperit că în spatele ochiului stâng se afla o tumoră canceroasă.

Datorită acestei descoperiri, doctorii au putut să-i trateze tumora care tot creştea şi i-au putut salva viaţa băieţelului.

 "Ethan a trecut prin numeroase tratamente care l-au salvat şi, datorită medicilor care i-au extirpat toate tumorile, el trăieşte astăzi. Dacă nu suferea de această boală a mâinilor, medicii nu descopereau că are o tumoră la ochi. Mâinile-oglindă ale lui Ethan i-au salvat viaţa", a mai spus Orme.


×