x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Majoritatea grecilor, în favoarea noului premier Lucas Papademos

Majoritatea grecilor, în favoarea noului premier Lucas Papademos

13 Noi 2011   •   10:55
Majoritatea grecilor, în favoarea noului premier Lucas Papademos

Grecii sunt in favoarea lui Lucas Papademos, premierul unui guvern de uniune nationala format de socialisti, dreapta si extrema dreapta, indica doua sondaje de opinie publicate astazi.

Aproximativ 55% dintre persoanele chestionate au "o opinie pozitiva" fata de Lucas Papademos, in timp ce 18% au afirmat ca au o opinie "negativa" si 27% "nu s-au pronuntat", potrivit acestui sondaj de opinie efectuat vineri de Institutul Public pe un esantion de 1.200 persoane in tara si publicat in Kathimerini.

Un alt sondaj de opinie, publicat in ziarul To Vima si efectuat de asemenea vineri pe un esantion de o mie de persoane, arata ca "alegerea lui Papademos" este aprobata de 72,9% dintre subiectii chestionati, fata de 20% care considera alegerea "o eroare".

Potrivit acestei anchete a institutului grec Kapa Research, guvernul de uniune este aprobat de 60% dintre persoanele chestionate, fata de 35% care sunt impotriva.

Joi, liderii a trei partide, socialistii din Pasok, dreapta Noua Democratie (ND) si partidul de extrema dreapta Laos, au decis dupa cinci zile de negocieri sa-l numeasca premier pe Lucas Papademos, fost vicepresedinte al Bancii Centrale Europene.

×