x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie în Malaezia. Marinar român mort şi altul grav rănit, în urma unui accident rutier

Tragedie în Malaezia. Marinar român mort şi altul grav rănit, în urma unui accident rutier

30 Dec 2015   •   21:31
Tragedie în Malaezia. Marinar român mort şi altul grav rănit, în urma unui accident rutier
Sursa foto: Portul Penang, Malaezia / rtv.net

Un marinar a murit şi altul este grav rănit, ambii cetăţeni români, în urma unui accident rutier petrecut în incinta portului Penang din Malaezia, port în care era acostat vaporul pe care aceştia îşi desfăşurau activitatea.

Reprezentanţii Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN) au informat, miercuri, printr-un comunicat remis presei, că "pe data de 29 ianuarie 2015, în timp ce se întorceau la nava Balsa sub pavilion Marshall Island aflată în portul Penang din Malaezia, comandantul şi ofiţerul mecanic 1 au fost accidentaţi de către o maşină de transport marfă din interiorul portului".

În urma accidentului, comandantul, de 37 de ani, a suferit o hemoragie internă şi a murit în noaptea de marţi spre miercuri, iar ofiţerul mecanic, în vârstă de 34 de ani, cu multiple fracturi şi leziuni, fiind în afara pericolului de a-şi pierde viaţa.

"Reprezentanţii familiilor (soţiile) sunt deja în drum spre locul accidentului, asigurându-se transport şi cazare de către companie", conform SLN.

Conducerea sindicatului a menţionat că echipajul vaporului pe care lucrau cei doi constănţeni beneficiază de contracte de muncă sub standard ITF.

"Nava este acoperită de contracte standard ITF. În momentul accidentului au fost contactate familiile şi sindicatul de către reprezentanţii companiei. Acest accident intră sub incidenţa contractului ITF şi navigatorul accidentat, precum şi familia îndoliată vor beneficia de toate prevederile contractuale în acest caz (concedii de boală, cheltuieli medicale, compensaţii pentru invaliditate permanentă etc, precum şi cheltuieli cu înmormântarea, compensaţie de deces pentru urmaşul direct cât şi pentru copii minori", au informat reprezentanţii SLN.

Corpul neînsufleţit va fi repatriat după efectuarea autopsiei şi obţinerea avizelor de repatriere. Ofiţerul mecanic va fi repatriat atunci când starea sa de sănătate va permite transportarea în România.

Sursa: Agerpres

×